Uklanja se divlja deponija na Čukaričkoj padini

Divlja deponija u Radničkoj ulici na Čukaričkoj padini biće uklonjena nakon inicijative građana. Radnici „Gradske čistoće“ i „Zelenila“ odneli su oko 60 kubika smeća i divljeg rastinja, koje se na nepristupačnom terenu taložilo godinama.
Uklanja se divlja deponija na Čukaričkoj padini

U toku dvodnevne akcije angažovano je oko dvadesetak radnika „Gradske čistoće“ i  „Zelenila“, koji su uz svu potrebnu mehanizaciju uspeli da na nepristupačnom terenu uklone oko 60 kubika smeća, istakli su za Beoinfo iz tih javnih preduzeća. Akciju zajednički sprovode opština Čukarica i grad Beograd.

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković rekao je, prilikom obilaska lokacije,  da zajednički treba rešavati ovaj, ali i sve druge probleme koje građani prijave.

– Pre deset dana sa ljudima iz „Zelenila“ i „Čistoće“ obišao sam ovu lokaciju i u razgovoru sa građanima koji su inicirali uklanjanje deponije dogovorili smo se da rešimo ovaj problem. Ova akcija upravo je rezulat inicijative građana, što treba da bude primer svim Beograđanima. Ukoliko žele da reše probleme u svojim naseljima, treba da se obrate svojim opštinama i gradu – ukazao je Živković i najavio da će prostor oko Radničke do proleća biti potpuno sređen, na zadovoljstvo njenih žitelja.

Zamenik predsednika opštine Uroš Janković istakao je da im je cilj da divlje deponije na Čukarici postanu prošlost.

– Ovo je još jedna u nizu akcija čišćenja na Čukaričkoj padini i mi se nećemo zaustaviti dok se u potpunosti ne uvede komunalni red na našoj opštini – najavio je Janković.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar