Torino – Mihajlović i zvanično smenjen

Torino i zvanično smenio Mihajlovića

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović zvanično je smenjen sa mesta šefa stručnog štaba Torina posle poraza od gradskog rivala Juventusa (2:0) u četvrtfinalu Kupa Italije. Kao glavni kandidat za Mihajlovićevog naslednika na klupi Torina označen je Valter Macari.

Mihajlović je razrešen dužnosti zbog loših rezultata, odnosno samo tri pobede u poslednjih 17 mečeva, a poraz i isključenje protiv Juventusa bili su inicijalna kapisla za razlaz.

„Zahvaljujemo Siniši i njegovim saradnicima na svemu što su uradili“, objavljeno je na sajtu kluba.

Bivši selektor reprezentacije Srbije posle 20 meseci u Torinu završava misiju u svom šestom klubu u Italiji, nakon što je prethodno vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju i Milan.

Predsednik „bikova“ Urbano Kairo prvi put nakon 2011. godine smenio je trenera u toku sezone, a kao glavni kandidat za naslednika označen je Valter Macari.

Četvorica najvažnijih fudbalera Torina – Andrea Beloti, Adem Ljajić, Danijele Baseli i Mbaje Nijang – odlučila su da kasno iza ponoći posete Mihajlovića i kažu mu da ekipa stoji iza njega. Gazeta delo sportpiše i da je sastanak bio veoma emotivan i da je bilo suza.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar