Tonijeva anegdota o Novaku – Rafa imamo problem!

Čim je video Novaka znao je da će Nadal imati problem

Poznato je da Toni veoma ceni srpskog tenisera, pa je tako i dobro znana anegdota koju je stric Rafaela Nadala ispričao ranije. Naime, Toni je video mladog, nepoznatog, Đokovića kako trenira sa Huanom Monakom i samo mu je malo bilo potrebno kako bi Rafi rekao „Rafa, imamo problem„, aludirajući na igru našeg igrača.


Toni Nadal od naredne godine neće se nalaziti u boksu Rafaela Nadala, pošto je posle više od dve decenije odlučio da se posveti radu sa decom.

Dugogodišnji trener jednog od najboljih igrača na svetu, pričao je o Novaku, Rafaelu i Rodžeru, kao trojici igrača koji su najbolji u istoriji tenisa.

„Rafael je najbolji u istoriji na šljaci, Federe na travi, a Đoković na betonu“, rekao je Toni Nadal, a prenosi španski portal „Canal4Diario“.

Pored toga, Toni je istakao da je Đoković pre dve sezone bio nezasutavljiv i kompletniji igrač od Rodžera Federara.

Đoković je pre dve godine bio nezaustavljiv, njegova igra je bila kompletnija od Federerove. Tačno je da je Rodžer imao sjajnu godinu, ali kada je Rafa igrao protiv Novaka, nisam znao koju taktiku da koristim„, istakao je Toni.

Igranje sa Federerom i Đokovićem nikada nisu srećna okolnost, ali su dobra za tenis. Oni su jedne druge gurali da rade naporno, podižu nivo igre i treniraju napornije, pošto su znali da im taj najbolji udarac možda neće biti dovoljan za pobedu„, istakao je Toni.

Prvi trener „Bika sa Maljorke“ biće Karlos Moja, dok će se Toni posvetiti radu sa decom u teniskoj akademiji, dok nije odbacio mogućnost da trenira nekog drugog.

Izvor i foto B92

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar