Subotica: Majka i ćerka u nevolji!

Petnaestogodišnja Milica Suturović-Benedek  iz Gornjeg Tavankuta pati od autizma * Svakodnevno u pratnji svoje majke Gordane Benedek  putuje put Subotice gde pohađa specijalnu školu za decu ometenu u razvoju „Žarko Zrenjanin“

Majka Gordana i Miličin otac živeli su nevenčano i razišli su se kada je Milica bila stara svega osam meseci.

Borba sa nedaćama  za ovu hrabru majku započela je 2010-te godine kada Gordana napušta  stalni posao u „Veterinarskom zavodu“ uzimajući otpremninu. Razlog je bio bolest deteta i bolest oca Vece.

Otac deteta ne plaća alimentaciju i uskoro, po pravosnažnoj presudi, zbog toga odlazi u zatvor.

Krajnje dramatična situacija se upravo odvija u kući ove hrabre majke jer osim što joj preti isključenje struje,  Gordana i Milica žive u hladnoj kući iako imaju etažno grejanje novca za ogrev nemaju, te se Gordana svakodnevno spušta do obližnje deponije smeća gde sakuplja otpatke kojima kako-tako zagreva prostorije. Ipak sve što ova žena nakupi nije ni približno dovoljno da bi se temperatura i održala.

Da situacija bude još teža, nakon smrti oca Vece i nasleđivanja imanja, Gordana je nasledila i kredite u banci te joj se preti i plenidbom imovine.

Gordana hoće i želi da radi ali zbog svega navedenoga to ne može. Sa ćerkom Milicom živi od deset hiljada dinara mesečno i od povremene pomoći dobrih ljudi.

tel. 061-1903-745 Gordana Benedek

1450 a  Bisni kraj

24214 Gornji Tavankut

Be the first to comment

Ostavite komentar