Šeholi: Medijska istraživanja dokazaće ko je ubio Olivera!

Izvršni direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi je rekao da IAMN odmah nakon ubistva Olivera Ivanovića realizovao temeljito istraživanje oko ubistva Olivera Ivanovića, dodavši da istraživanje je nastavljeno i bice predočeno javnosti i tužilaštvu Kosova i medjunarodnim bezbedonosnim organima na Kosovu.

Šeholi kaže da u novinarskom istraživanju o ubistvu Olivera Ivanovića Institut na čijem je čelu ukljućio 45 vrsnih eksperata koji su radili i rade u ovom veoma osetljivom slućaju, kazao je on.

Direktor IAMN Fatmir Šeholi je naglasio da je imao više od stotinu razgovora sa raznim licima koji su na bilo koji način imali saznanja o političkim aktivnostima Olivera Ivanovića pre ubistva kao i saznanja nakon ubistva Ivanovića. “Razgovarao sam sa profesorima Univerziteta na severu Mitrovice, biznismenima na severu, političarima, studentima, bliskim kolegama Olivera Ivanovića, političarima u Srbiji, novinarima u Srbiji kao i sa običnim ljudima sa severa. Zaključci sa tih razgovora su izuzetno značajni za temeljito istraživanje jer ukazuju mnogo detalja koji kada ulaze u analitičku finalizaciju daju rezultate koji dokazuju motiv ubistva koji je najznačajni za obelodanjenje ovog svirepog ubistva”, kaže Šeholi.

Fatmir Šeholi tvrdi da je oko ubistva Olivera Ivanovića IAMN u kontinuitetu obavestio najmerodovnije bezbedonosne organe Kosova i medjunarodni faktor na Kosovu. “Mi smo o svakom detalju obavestili najmerodovnije organe na Kosovu i medjunarodni faktor na Kosovu. Znamo da specijalno tužilaštvo Kosova veoma temeljito radi na ovom slučaju. Takodje znamo šta i koliko i zvanični Beograd radio na ovom slučaju kao što znamo koliko je stalo zvaničnom Beogradu da se obelodani ovo ubistvo. Slobodno mogu reči da zahvaljujući medijima na Kosovu kao i pojedinim u Srbiji ali i veoma relevantnim produkcijama u svetu ubistvo Olivera Ivanovića nije se guralo ispod tepiha. Porodica Olivera Ivanovića, kosovski narod ali i cela Srbija kao i svetska scena mora da zna istinu o tom ubistvu”, rekao je Šeholi.

Osvrčući se oko istraživanja o ovom ubistvu, Šeholi kaže da su kao Institut veoma pažljivo i detaljno analizirali svaku javnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktora kancelarije za Kosovo u vladu Srbije Marko Djurića i ostalih srpskih zvaničnika kao i izjave i saopštenja zvaničnika Liste Srpska koja deluje na Kosovu. Po njemu, početne izjave Vučića i one koje je dao u kontinuitetu o ubistvu Olivera Ivanovića su veoma kontraverzna. Takodje Šeholi kaže da je veoma čudno to što u skupu kojeg je Lista Srpska održala na severu Kosova a gde su učestvovali odbornici svih deset opština sa srpskom večinom na Kosovu, nisu našli zashodno da Oliveru Ivanoviću odaju poštu minutom čutanja, a da je vlada Kosova održala minut čutanja o pokojnom Ivanoviću.

Ovi detalji, ali i mnogobrojni drugi detalji kao što su: susreti Olivera Ivanovića sa direktorom BIA Bratislavom Gašićem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjave Olivera Ivanovića za srpske medije o kako ih je on nazvao kriminalcima na severu Kosova, politički spotovi i sanatizacija Olivera Ivanovića od strane pojedinih medija u Srbiji i jedne televizije na srpskom jeziku na severu, žigosanje Ivanovića zbog njegovih sastanaka sa predstavnicima KFOR-a, cenzurisanjem njegovog političkog delovanja, strašne pritiske na kandidate za odbornike koji su bili na njegovoj listi za lokalne izbore, zapaljivanje njegovog vozila itd itd, govore da je priprema za njegovo likvidiranje bila organizovana i detaljno pripremljena, rekao je Šeholi.

Pozivajući se na rezultate istraživanja, Šeholi kaže da je ubistvo Olivera Ivanovića organizovano od više osoba što ukazuje na organizovani kriminal. Šeholi tvrdi da iza ubistva Olivera Ivanovića postoji “ tro ugao kojeg čine tri države a da teritorija gde se organizovao i do detalja pripremio atentat na Ivanovića je severni deo Mitrovice”, zaključio je Šeholi.

Direktor IAMN Fatmir Šeholi je rekao da sav materjal istraživanja o ubistvu Olivera Ivanovića nalazi u rukama kosovskih i medjunarodnih institucija i da je izuzetno optimista da ce istina i pravda veoma brzo stiči one koji su inspirisali i organizovali ubistvo Olivera Ivanovića.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar