KAKO SE UKLANjAJU BRADAVICE: Limun, luk i krema od čuvarkuće!

Ukoliko se bradavice prošire mogu da izazovu velike probleme, pa ih je uvek bolje što pre ukloniti

UKOLIKO se bradavice prošire mogu da izazovu velike probleme, pa ih je uvek bolje što pre ukloniti. Ruski iscelitelj Morozovoj iz Kijeva u knjizi „Domaći lekar“ predlaže nekoliko recepata i savetuje da se svaki primeni isključivo kada je mlad mesec.

Bradavice su izuzetno uporne, brzo se šire i često su bolne. Najbolje ih je ukloniti što pre, a mnogi prirodni lekovi mogu se naći u svakom domu. Takođe, dok se na bradavicu stavljaju spoljašnji oblozi, treba piti magnezijum, jer će tako njihovo uklanjanje biti efikasnije.

MORSKA VODA je efikasan lek, pa tokom letovanja što više vremena treba provoditi u vodi. Takođe, maramicu treba pokvasiti morskom vodom i tokom dana držati kao oblog preko bradavice.

ČUVARKUĆA je dobro poznat narodni lek, ali kremu od nje nije lako napraviti. Supena kašika soka od čuvarkuće se pomeša sa čašom vode i 200 grama svinjske masti. Ova smesa se greje na šporetu dok se ne ujednači, a zatim sipa u čistu teglu. Sa ovom kremom se bradavice mažu nekoliko puta dnevno.

ROSOPAS ili rusa trava je biljka koja efikasno uklanja bradavice, ali cveta tek od maja do avgusta. Ova zemljasta biljka voli hladna i vlažna mesta. Od rosopasa se napravi sok i njime mažu bradavice. Ima baktericidno svojstvo, pomaže i kod žuljeva, ekcema, hemoroida, a leči i probavni trakt.

LIMUN se pokazao kao veoma koristan za bradavice, a najjednostavnije je obolelo mesto obaviti kriškom i posle 20 minuta isprati običnom vodom. Postupak se ponavlja nekoliko puta tokom dana. Nekoliko kriški mogu da se stave i u jabukovo sirće, jer i to dokazano pomaže.

ANANAS može da pomogne oko manjih bradavica, a sok se nanosi na obolelo mesto.

SMOKVINO MLEKO mnogi smatraju otrovnim, ali kod bradavica pomaže. Iz lista ili peteljke se iscede kapi i nanose na bradavicu dok ne otpadne.

RICINUSOVO ULjE redovnim oblozima može da ukloni bradavice, pa i kuperozu.

BELI LUK blagotvorno deluje na mnoge kožne probleme. Nekoliko češnja treba zgnječiti i kada se napravi glatka masa naneti je na bradavicu, ostaviti da stoji tri-četiri sati, pa isprati vodom. Tokom dana ponavljati postupak dok ne otpadnu.

CRNI LUK treba iseckati, posoliti i ostaviti do ujutru da pusti sok. Tom tečnošću treba dva puta dnevno mazati bradavicu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar