REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Šarenilo za doček Nove godine

Duži program Beogradske zime “zbog turista” i nove atrakcije

IZVOR, Piše: A. P.

Gradska vlast objavila je program proslave Nove godine u Bepogradu pod nazivom manifestacije „Beogradska zima”.

Čitav program počinje već 1. decembra, a završava se krajem januara, pa će praznična atmosfera, uz rasvetu koja je već upaljena, trajati još duže nego prethodne godine. Opravdanje za trajanje proslave, gradonačelnik Siniša Mali pronalazi u privlačenju turista, pa je za ranije otpočinjanje priprema dočeka rekao “To radimo na vreme, naročito zbog ljudi u regionu koji sada donose odluku gde će provesti praznike”.

„Trg otvorenog srca” na Trgu republike počinje 1. decembra, kao i „Trg bajki” ispred Opštine Zvezdara. Novitet u programu su Park budućnosti na Beogradskom sajmu, bal za penzionere u UK „Vuk Stefanović Karadžić” kao i Božićno seoce kod Hrama Svetog Save.

Biće otvorena i četiri klizališta – na Adi Ciganliji, Trgu Nikole Pašića, Tašmajdanu i kod Muzeja savremene umetnosti.

Na dočeku Novogodišnje noći Beograđanima će pevati Aca Lukas i „Riblja čorba” sa pratećim bendom „Balkanika”. Željko Samardžić, grupe „Van Gog” i „Zana” nastupiće 30. decembra, dok će 29. decembra na Savskoj promenadi nastupiti „Ortodox celts” i „Ničim izazvan”.

Projekat „Future park” sprovešće Skymusic corporation, a u okviru manifestacije „Beogradska zima”, od 25. do 28. decembra na Trgu republike biće održani „Muzički dani”, tokom kojih će po danima biti raspoređeni određeni žanrovi – rok, hip-hop, elektro i pop.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: