REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Restrikcije „Beovoza“ od Marta 2018. godine

Na Prokopu se ne menja režim linije od Batajnice do Pančevačkog mosta. Na proleće počinju radovi na pruzi do Stare Pazove

PREMEŠTANjE većeg dela unutrašnjeg saobraćaja sa Železničke stanice Beograd na stanicu Prokop, koja je preuzela ulogu glavne, ne treba da brine redovne korisnike „Beovoza“. Putnici na trasi od Batajnice do Pančevačkog mosta nastaviće da se voze redovno. Ipak, kako najavljuju čelnici, sugrađani mogu da odahnu samo do marta, kada se očekuje nastavak radova na modernizaciji pruge.

Prema rečima Stanka Kantara iz Direkcije za javni prevoz, za mart naredne godine zakazano je dalje uređivanje pruge od Prokopa do Stare Pazove, koje se radi u okviru izgradnje šinske spojnice srpske prestonice sa Budimpeštom.

– Do tada će „Beovoz“ saobraćati uobičajeno, a onda ćemo uvesti restrikcije – kaže za „Novosti“ Kantar. – One će podrazumevati promenu u redu vožnje, te će vozovi polaziti na svakih sat vremena. Taj režim trajaće naredne dve do tri godine.

Međutim, kako kaže naš sagovornik, u zavisnosti od toga kako budu tekli radovi, i kako koja deonica bude završavana, tako će se postepeno povećavati i broj polazaka „Beovoza“.

NOVA LINIJA

I DOK će u jednom delu grada saobraćaj preko pruge biti otežan, posle rekonstrukcije pruge Rakovica – Resnik, koja se očekuje u aprilu, biće uspostavljena nova linija. Ona će spajati dve lokalne samouprave, Palilulu i Rakovicu, odnosno Ovču i Resnik.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: