RASPUŠTENKO: Gradonačelnik Beograda u ostavci pred razvodom

RASPUŠTENKO: Lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas napustio porodični stan, u kojem su ostali supruga Iva sa ćerkicom i sinom

Dragan Đilas,supruga, razvod, foto nebojša mandić

Dragan i Iva rastali su se posle četiri godine

BEOGRAD – Vuk samotnjak.

Osim što je Demokratska stranka u opštem rasulu otkako je pre pola godine on došao na čelo i što mu se ozbiljno smeši smena s pozicije gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas nema uspeha ni na ličnom planu, pošto se, kako saznajemo, razvodi od druge supruge Ive, s kojom je u braku nepune četiri godine. Kako tvrde izvori bliski Đilasu, on je nedavno spakovao kofere i napustio porodični stan na Vračaru, u kojem su ostali supruga Iva sa ćerkicom i sinom.

Složena situacija

– Već izvesno vreme Dragan i Iva nisu u skladnim odnosima, kakav su imali ranije, u vezi i na početku braka. Nesuglasice već duže traju, stvari su se zakomplikovale i Dragan je napustio stan i odskora živi sam. Situacija nije jednostavna, nije isključeno da će uskoro usledi zvanični zahtev za razvod braka – otkriva naš izvor iz Đilasovog bliskog okruženja.

Đilas je Ivu upoznao u Institutu za transfuziju krvi, gde je ona radila kao lekar. Dve godine nakon razvoda od prve supruge Milice, sa kojom ima dve ćerke, ušao je građanski brak sa Ivom septembra 2009. godine, a na „večnu ljubav“ zarekli su se 19. septembra 2010. i u Kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji. Iako je uobičajenije da se venčanja obavljaju u Sabornoj crkvi, koja je preko puta, Patrijaršija je otvorila svoja vrata za gradonačelnika.

Daleko od javnosti

Za razliku od supruga, Iva se nije eksponirala u javnosti i bila je vrlo povučena. Retko su se zajedno pojavljivali u javnosti, a poslednji put su zajedno viđeni pre dva meseca – na koncertu Frajli, na kojem je, kako su mediji pisali, Iva uživala, dok se Dragan dosađivao kuckajući poruke.

Sačuvan poslovni odnos

Dragan Đilas je ranije bio u braku s Milicom Delević, bivšom direktorkom Kancelarije za evropske integracije. Iz tog braka, koji je okončan 2007. godine, ima dve ćerke, Sofiju i Jovanu, koje žive s majkom. Osim stranačkog (Milica je član Predsedništva otkako je Đilas preuzeo lidersku poziciju u DS), Đilas i Delevićeva su zadržali i poslovni odnos – preko firme za multimedijalne komunikacije „Multikom“, u kojoj imaju po 25 odsto vlasničkog udela.

1 Comment

  1. Imam utisak da jedino Djilas i Vučić naravno, u ovoj zemlji znaju sta rade. Prazne priče i vakele slušamo od svih političara ali rezultate imaju samo njih dvojica. Samo rezultati se broje!

Ostavite komentar