RASPISANI: Izbori u Zemunu 2. juna

Prethodni izbori za Skupštinu opštine Zemun održani su početkom juna 2009. i posle tih izbora vlast u toj opštini formirali su odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DSS

aleksandar antic

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić raspisao je danas izbore za odbornike zemunskog parlamenta za 2. jun.

Antić je novinarima rekao da izborne radnje počinju da teku od sutra.
Lokalna vlast predstavlja važan deo sistema jer je u najneposrednijem kontaktu s građanima. S njima je u dogovoru prilikom rešavanja dnevnih i vitalnih problema i na taj način utiče na kvalitet života građana. Rezultati tog rada su dnevni, opipljivi i svakog dana na proveri. Izbori se održavaju u složenim društveno-političkim, pa čak i istorijskim okolnostima po našu državu, ali sam uveren da će svi učesnici u izbornom procesu biti svesni odgovornosti. Očekujem od svih učesnika da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima, kao i s procedurama pristojnog demokratskog ponašanja i ophođenja, kako bi izbori prošli u demokratskoj atmosferi i bez tenzija“,  rekao je Antić, pozivajući građane Zemuna da iskoriste svoje zakonsko pravo i glasaju za stranke i ljude za koje veruju da će ih najbolje predstavljati.
On je precizirao da je bilo inicijativa da se u istom terminu održe i izbori za gradsku opštinu Voždovac. Iako je postojao svojevrstan konsenzus političkih stranaka, nije bilo moguće naći zakonsku osnovu za to, naglasio je Antić.
Prethodni izbori za Skupštinu opštine Zemun održani su početkom juna 2009. godine. Posle tih izbora vlast u toj opštini formirali su odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DSS.

Lokalni parlament u Zemunu ima 57 odbornika, a na izborima 7. juna 2009. SNS je osvojila 23, koalicija „Za evropski Zemun“ 19 mandata, SRS šest, koalicije SPS-PUPS-JS i DSS-NS-NP po četiri odbornička mesta, a Lista za toleranciju Rasima Ljajića jednog odbornika.

Krajem godine trebalo bi da budu održani izbori i u opštini Voždovac.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar