PREDSEDNIK: Sin gorile i Tadićevo kumče na čelu DS u Beogradu

Balša BožovićSin Crnogorca iz Nikšića Dragoslava Zeke Božovića,nekadašnjeg gorile i šofera Zorana Đinđića a kasnije narodnog poslanika DS,koji mu je poslaničko mesto “kao đedovinu” ostavio u amanet novi je predsednik beogradskih demokrata.

Predsednik Izborne komisije Gradskog odbora DS Dejan Živković, sopštio je da je na neposrednim izborima sin gorile i šofera pokojnog Đinđića Balša Božović dobio 65 odsto glasova, a njegov protivkandidat Dragan Šuntanovac 35 odsto.

Njegov protivkandidat bio je propali političar i još uvek poslanik DS Dragan Šuntanovac.

KO JE BALŠA?

Balša Božović je sin bivšeg ličnog šofera i gorile pokojnog Đinđića, Crnogorca iz Nikšića Dragoslava Zeke Božovića koji se zahvaljujući ličnom prijateljstvu sa crnogorskim diktatorom Milom Đukanovićem trenutno nalazi na mestu direktora zloglasne firme SRBIJA NIKL u vlasništvu poznatog crnogorskog plemena Đukanović.

Dragoslav Zeko BožovićZeko Božović,svojevremeno Đinđićev lični šofer i gorila bio je vrhunski karatista, a potom poslanik DS-a i direktor Sportsko-rekretivnog centra TAŠ koji je podržao svog venčanog kuma Tadića u vreme kada mu je verovatno najteže u dosadašnjoj političkoj karijeri. Njegov sin je međutim stao uz Đilasa…

– Moj sin Balša je odrastao čovek i ima sopstvene stavove u životu i u politici. Dugo je u DS-u, tako da nema smisla da bilo šta prigovaram njegovom izboru. S druge strane, i ja sam u stranci od njenog osnivanja pre 23 godine i imam neke svoje stavove, koji su možda drugačiji, ali sam spreman da ih branim i zastupam – izjavio je Božović.

– Tačno je da su se Božovići našli na suprotnim stranama, ali to i nije tako loše pošto je pobedila porodica Božović. Da je pobedio Tadić a ne Đilas u DS-u opet bi lukavi Crnogorci Božovići bili u sedlu – u šali nam je rekao jedan od viđenijih demokrata.

Da političke razlike ne sprečavaju Božoviće da i pored političkih razlika i dalje gaje harmonične porodične odnose, govori i to što su naši fotoreporteri Balšu zatekli kako obilazi dorćolske kafeterije očevom novom „mazdom 3“, koju je senior uzeo na lizing. Pošto više nije poslanik u Skupštini Srbije, stariji Božović je postao direktor zloglasne firme „Srbija nikl“ koja je stoprocentnom vlasništvu crnogorskog plemena Đukanović (Milo Đukanović,Aco Đukanović i njihova rođena sestra Ana Kolarević) sa kojim Božovići imaju zavičajne i plemenske veze, a koja je dobila dozvolu za istraživanje rude nikla na teritoriji naše zemlje. Ova firma se i pre početka svog rada našla u velikim problemima pošto je informacija da se sprema eksploatacije ovog minerala naišla na veliko negodovanje u lokalnim sredinama gde se nalaze zalihe ovog minerala.

Odnosi Tadića i Božovića, koje veže zajedničko crnogorsko poreklo pošto su Tadići iz Pive, a Božovići iz Nikšića, bili su pod lupom medija i pre četiri godine, kada je Borisova rođena sestra Vjera Radović ostala bez posla u beogradskoj opštini Stari grad. Zeko Božović, koji je u to vreme bio šef demokrata u opštini Stari grad, izjavio je tada da „to što je Tadićeva sestra ostala bez posla nije njegova krivica te da u stranci nema protekcije ni za koga, već na funkcijama ostaju samo oni koji imaju podršku u stranci„. Radovićeva je sa svoje strane negirala Božovićeve tvrdnje naglašavajući da je u pitanju lični sukob s Božovićem. Tadićeva sestra je posle toga dobila posao u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Ostala je upamćena Zekova prepirka sa košarkaškim klubom „Partizan“, nakon što ih je ostavio u hladnoj hali jedne zime zbog neplaćenih računa, pa je jedan drugi Crnogorac nezgodnog jezika, Duško Vujošević, trener smrznutog kluba, svašta rekao o Božoviću što nije za štampu.

Božović je viđen i kao glavni krivac što nije bilo lustracije u Fudbalskom savezu ondašnje Jugoslavije, ali i kao čovek koji je protivnik plastičnih kesa i kao lični prijatelj crnogorskog premijera Mila Đukanovića,što odmah znači da je reč o čoveku sa velikim uticajem na određene novčane tokove i kadrovisanje u Srbiji.

Balša ima i svoj oficijelni sajt na kome se mogu naći neke bitne informacije o njemu.

PODACI SA BALŠINOG SAJTA

Балша је рођен у Београду 1983. године. Завршио је III Београдску гимназију. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду.

Од 2005. године старао се о Демократској омладини на Косову и Метохоји. 2006. године постао је члан Савета Клуба Демократске омладине Стари Град. Од 2007. до 2009. био председник Демократске омладине Београда. Изабран 2009. за председника Демократске омладине. Генерални секретар Демократске странке постао 2012. године. Био одборник у Скупштини града Београда од 2008. до 2012. године. Од 2012. је посланик у Народној скупштини Републике Србије. Члан Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Народне скупштине Републике Србије.

Вештине и знања усавршавао у школи Центра модерних вештина, на Универзитету социјалдемократије Фридрих Еберт, у школи Политеа, на курсу ефективне комуникације НДИ, као и на семинарима БеФПЕ и Центра за демократију. У Народној канцеларији Председника Републике волонтирао у одељењу за имовинско-правне односе.

Међу оснивачима је невладиних организација Коалиција младих против насиља, Европа нема алтернативу и Праве ствари. Као играч млађе селекције рукометног клуба Стари град освојио титуле шампиона Европе и вицешампиона света.

www.balsabozovic.org

6 Comments

Ostavite komentar