Porzingis najavio igranje za nacionalnu selekciju u kvalifikacijama

Tako se voli reprezentacija: Porzingis najavio igranje za Letoniju u kvalifikacijama!

Junski i septembarski FIBA „prozori“ otvaraju mogućnost da as Niksa pomogne zemljacima u borbi za Kinu.Letonski superstar, Kristaps Porzingis planira da sledećeg leta ponovo obuče dres reprezentacije i pomogne svom timu da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine.

On je u novembru zbog obaveza u svom klubu propustio početak kvalifikacija ali je nedavno za sajt FIBA-e, najavio svoj nastup tokom junskih i septembarskih kvalifikacionih prozora.

To je vreme kada u NBA ligi lopta miruje, (u junu je doduše finale plej-ofa, ali teško da ga Njujork može dosegnuti), pa Porzigins ne bi trebalo da ima rampu iz kluba da se odazove nacionalnom selektoru.

– Jako bih voleo da nastupim ponovo za svoju reprezentaciju. Imao sam sjajno iskustvo prošle godine i želeo bih da sve to ponovim. Voleo bih da ponovo budem sa svojim saigračima i pomognem Letoniji da se kvalifikuje i ode u Kinu na prvenstvo. Svi želimo da odemo tamo i takmičimo se sa najboljima na svetskom nivou. To je naš cilj – poručio je košarkaš Njujork Niksa.

Letonija je posle novembarskih utakmica sa Turskom i Švedskom treća u svojoj grupi, pa će sa njim u ekipi i šansa da se nađe u završnii biti znatno veća.

Najbolje Porzingisove poteze sa prethodnoh evropskog prvenstva možete pogledati ovde:

Izvor i foto Telegraf

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar