POBUNA: Demokrate neće Đilasa i Tadića – traže Mićunovića!

Previranja u ostatku nekadašnje Demokratske stranke ne jenjavaju a u moru frakcija pojavila se i grupa beogradskih demokrata, članova opštinskog odbora Savski venac, koja traži povratak jednog od osnivača DS-a Dragoljuba Mićunovića na čelo stranke.

Demokrate Savskog venca traže Mi'unovićaDemokrate Savskog venca traže Mićunovića

– Iako je star i oronuo, Mićunović i dalje uživa najveće poštovanje iskrenih članova Demokratske stranke a njegov doprinos demokratizaciji Srbije je jednostavno nemerljiv – kaže izvor Beogradskih novina iz Krunske 69 i dodaje da je „kriminogeno ponašanje aktuelnog predsednika DS-a Dragana Đilasa dokrajčilo ionako bedan rejting stranke“.

– Dragan Đilas je dokrajčio Demokratsku stranku. Nikada nismo gore prolazili na izborima a od Tadićevog poraza na predsedničkim izborima do danas, stranku je napustilo 17.000 članova ne računajući one koji su prešli kod Zorana Živkovića i Dušana Petrovića. To Đilasovo pljačkanje beogradske gradske kase nam je došlo glave i na izborima na Voždovcu a bojim se da ćemo slično proći i na predstojećim izborima u Beogradu u Martu – zaključuje naš sagovornik.

S obzirom na to da je ostalo malo vremena do izbora u Beogradu, demokratama se očigledno žuri da konsoliduju svoje redove pred odlučujuću bitku za Beograd koja može biti reper i za eventualne republičke izbore koji su, za sada, još uvek potpuna neizvesnost.

– Do kraja Januara mi moramo, kako znamo i umemo, da najurimo mangupe iz sopstvenih redova koji su nas doveli na ivicu cenzusa. Dragoljub Mićunović je jedan od osnivača Demokratske stranke, uživa poštovanje svih članova stranke i jedino on može biti faktor ujedinjenja svih frakcija i svih članova stranke. Tadić i Đilas su prošlost, kompromitovani su previše za bilo šta – Tadić je prekršio Ustav Srbije jer je hteo po treći put da bude predsednik države a Đilas je iskoristio našu stranku za lično bogaćenje. Ni jedan ni drugi nemaju više šta da traže u Demokratskoj stranci – kaže naš izvor.Podsećamo da su pored Tadića i Đilasa još Bojan Pajtić i Balša Božović eventualni kandidati za predsednika DS-a dok Mićunović još nije zvanično potvrdio ali ni demantovao svoje učešće u trci za lidera stranke.

4 Comments

Ostavite komentar