Petar Nenadić: Protiv Hrvatske je „meč života“

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić izjavio je da za duel protiv Hrvatske u Splitu na Evropskom prvenstvu ne postoji veća doza motivacije i označio ga kao „meč života“, kao i da veruje u podvig u vrućoj atmosferi.

„Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Realno je da ti ne treba dodatna motivacija, posebno pred bučnom publikom u Splitu. Dosta naših igrača nije imalo priliku da igra u takvoj atmosferi, susrešće se prvi put… Za neke će biti iskustvo više, a za neke utakmica života“, rekao je Nenadić Tanjugu pred odlazak iz Beograda na završne pripreme u Sloveniju.

Srbija je juče poražena od Makedonije (32:29) u prijateljskom meču na Banjici, ali Nenadić naglašava da nije zabrinut.

„Nema mesta panici i negativi, još gledamo gde smo. Kada pobeđuješ misliš da je sve super, a nekad je poraz dobar pre turnira. Malo je ružno što se desio Beogradu i pred našim navijačima“.

Organizator igre Fuhse Berlina izrazio je želju da „orlovi“ u punom sastavu dočekaju start turnira, ali i prokomentarisao to što njegovu ekipu mnogi vide kao autsajdera.

„Žalosno je što nas svi gledaju kao autsajdere na osnovu poslednjih godina… Problem je što možemo svakog da pobedimo, ali i od svakog da izgubimo“, rekao je Nenadić, a potom se osvrnuo na izjavu hrvatskog golmana Mirka Alilović da „Srbija nije velesila i bauk i da u Splitu ni jače reprezentacije nemaju šta da traže“.

„Imaju apsolutno pravo da pričaju tako nešto, igrali su 20 polufinala u poslednjih 15 godina. Da sam na njihovom mestu isto bih to govorio, igraju na domaćem terenu, osvojili su mnogo medalja i imaju sva prava“, zaključio je Nenadić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara od 20.30 u Splitu.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar