Petar Nenadić i Ana Radović najbolji u 2017.

Rukometaš Fuhse iz Berlina Petar Nenadić i Ana Radović iz Medicinara proglašeni su za najbolje u 2017. godini u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza Srbije i lista Sportski žurnal.

Glasovima trenera i kapitena muških i ženskih klubova Superlige, Nenadić je drugu godinu zaredom laureat sa sedam bodova, jednim više od Mladena Krsmančića i tri od Momira Ilića.

Radovićeva je ubedljivo dobila nagradu sa 11 poena, čak osam više od drugoplasirane Katarine Krpež-Šlezak.

Za najboljeg trenera izabran je Nenad Peruničić iz Crvene zvezde, osvajač nacionalnog kupa i Superkupa.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je 2017. godina bila teška i turbulentna za srpski rukomet, ali da je napravljen pomak i da u narednoj očekuje još bolje rezultate, već od Evropskog prvenstva za seniore u Hrvatskoj.

„Dugi niz obeležavamo dan kada je osnovan Savez. Godina je bila teška, turbulentna u svakom pogledu, ali napravili smo pomak. Plasmani na takmičenja seniora, seniorki i mlađih kategorija, ali hoćemo da idemo napred i budemo još bolji. Želimo uspeh u Hrvatskoj i dodatni napredak“, rekao je Đurković u prostorijama RSS na tradicionalnom „Danu rukometa“.

On je naveo da će država nastaviti da ulaže u rukomet kao do sada.

„Uz podršku države, odnosno omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, možemo dosta da uradimo. Pred nama je, uveren sam, uspešna godina.“

Prema njegovim rečima, velika stvar je to što će sledeće godina biti otvoren trenažni centar RSS i dvorana u Mionici.

„RSS će zaokružiti priču, napraviti celinu i dobiti dvoranu za treninge i igranje međunarodnih utakmica. Svi zajedno ujedinjeni možemo mnogo da uradimo za srpski rukomet u sledećoj godini.“

Tradicionalnom „Danu rukometa“ prisustvovali su predstavnici OKS sa predstavnikom Božidarom Maljkovićem na čelu, koji je dobio specijalnu plaketu RSS, kao i predstavnici Auto-moto saveza Srbije, takođe lauerati.

Izvor RTS 

 

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar