REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Pećinci: Tuča, javno glasanje, tenzije između naprednjaka i demokrata! (VIDEO)

Incident i koškanje dogodili su se jutros, sat vremena posle otvaranja biračkih mesta u Popincima u opštini Pećinci, nakon što su predstavnici Demokratske stranke (DS) počeli da prijavljuju nepravilnosti u vidu „javnog glasanja“, a iz te stranke su najavili i krivičnu prijavu * Tokom glasanja došlo do incidenta ispred biračkog mesta broj 22. * Sašu Bežanovića, stanovnika Pećinaca, napao je demokrata pre sat vremena *  Naime, kako je rekao za TV Pink, ispred biračkog mesta zatekao je zloglasnu  Gordanu ČomićAleksandru Jerkov i još jednog muškarca po imenu Igor koji su terali birače „da glasaju za žute lopove“

Incident se dogodio na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić“ u mestu Popinci kada su, na tvrdnju predstavnika DS da se obavlja „javno glasanje“, nepoznati mladići počeli da ih napadaju i da se s njima svađaju.

Jedan iz grupe tih mladića oteo je telefon zameniku predsednika DS Igoru Salaku i bacio u jarak. Salak je za Betu rekao da će podneti krivičnu prijavu zbog tog napada.

Predsednik biračkog odbora odbio je da da izjavu o incidentima koji su se dogodili ispred tog biračkog mesta.

Funkcionerka DS Gordana Čomić rekla je da su „dobili dojavu da se na biračkom mestu događa javno glasanje“, te da su izašli na teren kako bi proverili, sa svojim predstavnicima, o čemu se tačno radi, ali da su ih onda nepoznati počinioci napali.

„Ne znamo ko su ljudi koji nam prete i napadaju nas, i tvrde da sme javno da se glasa iako je to zabranjeno Krivičnim zakonikom Srbije, u glavi 15“, rekla je Čomić.

Kako je rečeno Beti u izbornom štabu DS, slične nepravilnosti se dešavaju i u drugim mestima u opštini, kao što je Sremeski Mihaljevci, ali i sami Pećinci, a građani ne glasaju iza paravana, već pred ostalim prisutnima na glasačkom mestu.

Pećinci: Demokrata napao birača, Čomićka i Jerkov terali birače da glasaju za žute lopove!

U Pećincima je tokom glasanja došlo do incidenta ispred biračkog mesta broj 22. * Saša Bežanović, stanovnik Pećinaca, napadnut je pre sat vremena *  Naime, kako je rekao za TV Pink, ispred biračkog mesta zatekao je zloglasnu  Gordanu ČomićAleksandru Jerkov i još jednog muškarca po imenu Igor

– Video sam da insistiraju da se glasa za Demokratsku stranku i mog komšiju su terali da da svoj glas. Prišao sam im i rekao da to nije u redu, da je u toku predizborna tišina i da ne mogu to da rade – priča Bežanović za Pink.

Muškarac Igor, koji je stajao sa Jerkov i Čomićevom prišao je tada Bežanoviću, uneo mu se u lice i izvadio telefon kako bi ga snimao.

– Zatim je pokušao da me udari glavom, malo me je zakačio. Ja sam se okrenuo, ali je on krenuo rukom na mene i ispao mu je telefon – priča Bežanović.

Kako dodaje, u tom trenutku Bežanoviću su pritrčale komšije. Igor je podigao telefon i bacio ga oko 20 metara dalje, nakon čega je upitao Bežanovića zašto mu je bacio telefon na pod?!

– Poznato je koliko su Čomić i Jerkov politički moćne tako da sam uplašen za sebe i svoju porodicu. Imam i dokaz – fotografije koje su moji prijatelji napravili. Jako sam uplašen i moraću da prijavim slučaj policiji – rekao je Bežanović.

U Pećincima je u 9 sati izvršen prvi presek prema kojem je 8,1 odsto, odnosno 1295 stanovnika izvršilo svoju građansku dužnost. Glasanje i dalje traje.

SNS: DS na najbrutalniji način ometa izbore u Pećincima

Srpska napredna stranka optužila je Demokratsku stranku da, kako se navodi, „na najbrutalniji način ometa izborni proces i slobodnu volju građana u Pećincima“.Reagujuće na tvrdnje demokrata da se u toj opštini sprovodi „javno glasanje“, SNS je u saopštenju naveo da su neposredno ispred biračkog mesta u Popincima, okupljeni funkcioneri i aktivisti DS, „predvođeni Gordanom Čomić i Aleksandrom Jerkov, uzemiravali građane i sprečavali ih da glasaju po slobodnoj volji“.

„Na pitanje građana zašto se tako ponašaju i konstataciju da je takvo ometanje izbornog postupka zakonom zabranjeno, aktivisti DS napali su građane psovajući ih. Ni to im nije bilo dovoljno nego je izvesni Igor Salak jednog od njih udario glavom i kako bi izrežirao još jednu u nizu obmana DS-a bacio je sopstveni mobilni telefon dalje u kanal“, piše u saopštenju SNS.

SNS je ocenio da „ovo nije prvi put da funkcioneri Demokratske stranke planski izazivaju incidente i sprovode nasilje nad građanima kako bi ih sprečili da glasaju po svojoj volji, i da izmišljaju najbestidnije scenarije kako bi uznemirili celokupnu javnost“.

„Apelujemo na sve građane opština u kojima se danas sprovodi izborni proces da ostanu mirni, da ne podležu provokacijama i unapred izrežiranim nameštaljkama, kao i da odmah obaveste nadležne državne organe u slučaju novih fizičkih napada“, dodaje se u saopštenju.

One thought on “Pećinci: Tuča, javno glasanje, tenzije između naprednjaka i demokrata! (VIDEO)

Ostavite komentar

%d bloggers like this: