Ostatak DS-a pod Đilasovom upravom sa LDP na lokalnim izborima na Voždovcu?

Dragan ĐilasPredsednik bednog ostatka DS Dragan Đilas namerava da predsedniku LDP Čedomiru Jovanoviću ponudi zajednički izlazak dve stranke na lokalnim izborima u Voždovcu i, ako budu raspisani, na izborima za novu gradsku vlast u Beogradu. Postoji realna opasnost da LDP nestane sa političke scene ako prihvati takvu suludu ponudu.

Prinudni upravnik demokrata i gradonačelnik je uveren da bi zajednička lista DS i LDP za Beograd mogla da osvoji 40 odsto glasova i izjednači se s onim što za sebe očekuju naprednjaci i socijalisti.

Pretpostavlja se da će prevremeni izbori u prestonici biti održani u decembru, zajedno sa redovnim u gradskoj opštini Voždovac, i to tako što će SPS, aktuelni koalicioni partner DS, izazvati blokadu rada Skupštine grada.

Đilas, od ranije planira da DS nastupi u koaliciji sa LDP na voždovačkim izborima, ali nakon što je postalo jasno da partneri s republičkog nivoa SNS i SPS planiraju da u skoroj budućnosti promene vlast u Beogradu, odlučio je da proširi svoju ponudu.

Jedinstvena lista demokrata i liberala u glavnom gradu takođe bi mogla da bude uvertira za njihovo buduće zajedničko delovanje, što je inicijativa koju je LDP pokrenuo prošle sedmice.

„Politička i ekonomska programska platforma koju bi DS i LDP napravili za izbore u Voždovcu i Gradu Beogradu pokazala bi da smo u stanju da tesno sarađujemo, a izborni nastup na istoj listi mogao bi da bude test za nešto slično i na republičkom nivou“, rečeno je u najužem vrhu minornog ostatka DS pod prinudnom upravom kontroverznog tajkuna poreklom iz Istre.

Što se tiče rezultata koji bi ovakva lista mogla da osvoji u Beogradu, demokrate računaju na oko 40 odsto glasova. „Mi bismo sami na gradskim izborima dobili oko 30 odsto, LDP oko šest, plus sinergija koja bi nastala, i došli bismo do 40 odsto“, kažu oni.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar