Olimpijski komitet Srbije izabrao najbolje u 2017. godini!

Olimpijski komitet Srbije odlušio – Milica i šampionski kajakaški tandem su glavni laureati

Tradicionalni izbor najboljih sportista Srbije, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, upriličen je ovog petka u zgradi Narodne skupštine.

Veliki broj sportskih radnika se okupio na 24. izboru najboljih, a prvi čovek OKS Božidar Maljković će prozvati laureate i najuspešnije za 2017. godinu.

Foto: A. Nalbantjan

Najuspešnija dama je Milica Mandić, koja je bila najbolja i 2012. godine kada je postala Olimpijska šampionka. Sada je osvojila svetsko zlato, i to protiv domaće takmičarke u Republici Koreji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

U muškoj konkurenciji, dominirali su kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević (svetsko zlato u Račicama i evropsko srebro u Plovdivu), najbolja ženska ekipa je odbojkaška reprezentacija (treće mesto na Gran priju i evropsko zlato), vaterpolisti muška (svetska bronza i zlato u Svetskoj ligi),  dok je najuspešniji mladi sportista Tijana Bošković.

Foto: A. Nalbantjan

Bez premca u trenerskoj konkurenciji je Dragan Jović,  zbog svega što je učinio radeći sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović i Vanjom Stanković.

Posebna priznanja dobili su Nemanja Majdov, Viktor Nemeš, Vanja Stanković, zatim treneri Ljubiša Majdov, Vojislav Trajković i Uroš Pavlović.

Trofej „Olimpijsko srce“ dobio je Vladimir Cvetković, nekadašnji čuveni košarkaški reprezentativac, osvajač olimpijskog srebra, dva svetska srebra i evropskog srebra.

– Godina za nama bila je izuzetno uspešna i verovatno najuspešnija postolimpijska. Da osam medalja u Riju nisu bile slučajnost, pokazalo je više od 20 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima u olimpijskim disciplinama ove godine. Svim sportistima i njihovim trenerima čestitam na vanserijskim uspesima koji su nas učinili ponosnim. Zato smatram da je potrebno da ulogu svih ljudi koji daju doprinos tome. Od onih koji u klubovima stvaraju šampione do nas koji se trudimo da im obezbedimo uslove da ostvare svoje snove – rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Izvor i foto Telegraf

 

 

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar