Novak protiv Hjuita za veliki povratak

Đoković se vraća na teren protiv Hjuita

Srpski teniser Novak Đoković igraće protiv legendarnog Australijanca Lejtona Hjuita na egzicionom turniru „Taj brejk tens“ prvi put posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta. Bivši najbolji teniser sveta Lejton Hjuit se penzionisao pre dve godine, ali je i dalje učesnik brojnih egzibicija.

Đoković je zbog bolova u laktu odložio povratak na teren, odustao je sa egzicije u Abu Dabiju i turnira u Dohi, ali će u Melburnu nastupiti na uvertiri za Australijan open.

Naš najbolji teniser je prethodnih dana u nekoliko navrata potvrdio da je spreman za povratak na teren, a na društvene mreže je postavio snimke sa svojih treninga.

Prvi rival još od jula i predaje Čehu Tomašu Berdihu u četvrtfinalu Vimdldona biće mu bivši najbolji teniser sveta koji se penzionisao pre dve godine, ali je i dalje učesnik brojnih egzibicija.

Mečevi se igraju kao taj-brejk do 10 poena, a ostali parovi četvrtfinala su Luka Puj (Francuska) – Rafael Nadal (Španija), Tomaš Berdih (Češka) – Nik Kirjos (Australija) i Stan Vavrinka (Švajcarska) – Dominik Tim (Austrija).

Nagradni fond turnira koji se igra od 10. do 15. januara na terenima „Margaret Kort“ iznosi 250.000 dolara.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar