Ninković skupio veliku pomoć za decu Srbije

Miloš Ninković prikupio 60.000 dolara za decu u Srbiji

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Miloš Ninković organizovao je u Sidneju, gradu u kojem trenutno igra fudbal, humanitarno veče s ciljem da se prikupi novac za lečenje dece u Srbiji.

Aukcija na kojoj se našla sportska oprema mnogih poznatih sportista, među kojima i dresovi Nemanje Matića, Aleksandra Kolarova, Edina Džeka, košarkaša Nikole Vučevića, odnosno medalja Aleksandra Šapića sa Svetskog prvenstva u Pertu, privukla je mnogo pažnje.

Crvena zvezda se priključila aukciji

I FK Crvena zvezda bio je učesnik ove aukcije, jer su veterani crveno-belih donirali repliku dresa iz 1978. godine sa potpisima svih igrača koji su ga tada nosili protiv Arsenala. Zvezdin dres je prodat za 8.000 dolara.

„Cilj ove humanitarne aukcije bio je isključivo pomoć deci. Uspeli smo da prikupimo čak 60.000 dolara, međutim, to nije konačna cifra pošto nam sredstva i dalje pristižu. Važno mi je da napomenem da će sav novac biti transparentno podeljen nekolicini dečaka i devojčica kojima je finansijska pomoć za lečenje najpotrebnija. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali na ovoj aukciji“, izjavio je Ninković za sajt Crvene zvezde.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar