REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Nenad Čanak: Ubistvo Ivanovića ide u korist Rusiji!

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenjuje da ubistvo Olivera Ivanovića, te destabilizacija Balkana uopšte, ide u prilog Rusiji * Sve što se dogodilo ide u korist aktuelnom režimu u Rusiji * Neću da krećem od toga da je staro pravilo da kada imate naručeno ubistvo obično je ubica onaj ko prvi izjavi saučešće

 – Sve što se dogodilo ide u korist aktuelnom režimu u Rusiji. Neću da krećem od toga da je staro pravilo da kada imate naručeno ubistvo obično je ubica onaj ko prvi izjavi saučešće – rekao je Čanak.

On kaže da je sramota što vlasti na KiM nisu uključile policiju i službe iz Srbije da pronađu zločince.

Iza ubistva Olivera ruski interes

– Siguran sam da je prst koji je povukao obarač iz lokalnog kriminalnog miljea, ali je iza svega ruski interes, koliko ja umem da čitam politiku – zaključuje Čanak.

Govoreći o Oliveru Ivanoviću, za koga kaže da ga je lično poznavao, ističe da je Ivanović bio ozbiljan čovek „sa kojim je bilo zadovoljstvo razgovarati“ i dodaje da nisu bili posebno bliski već da je njihova komunikacija bila „poslovna i korektna“.

Ističe da je reakcija Ministarstva spoljnih poslova Rusije, nakon Ivanovićevog ubistva, da Moskva insistira na otkrivanju počinilaca, čudna, jer se to dogodilo negde gde Rusija nema niti ingerencije, niti svoje državne interese.

Rusi bi da budu mirovnjačka strana

Smatra da destabilizacija Balkana ide u prilog Rusiji, jer ona na taj način dobija mogućnost da se prikaže kao mirovnjačka strana koja može da sredi i smiri situaciju, a da zauzvrat međunarodna zajednica „zažmuri“ na Krim i Dombas i da prihvati uzurpaciju delova teritorija susedne države, iza koje Rusija stoji.

Dodaje i da Rusija na ovim prostorima ima „ozbiljnu investiciju“:

– Taj direktni uticaj je vezan za činjenicu da imate humanitarnu organizaciju Srbska čast u Banjaluci, što je direktno paravojna jedinica i imate kompletnu priču o špijunskom centaru u Nišu, koji se naziva humanitarnim, a koji treba da bude ruska vojna baza i zato im treba diplomatski status da se ne bi kontrolisalo šta ulazi u taj centar i da ne bi bilo nesporazuma tog tipa – objašnjava Čanak.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: