Naša odbojkašica će dugo pamtiti 2017. godinu.

Tijana Bošković dugo će pamtiti 2017. godinu.

Fantastična korektorka Srbija i turskog Ezačibašija proglašena je za prvu damu evropske odbojke, najbolju mladu sportistkinju u izboru OKS, devetog sportistu Balkana, MVP EP u Azerbejdžanu i Gruziji. Nezaboravna je i zbog titule prvaka Evrope, dočeka u Beogradu i Banjaluci…

– Za mene će 2017. ostati posebna. Dosta lepih stvari se desilo, sa reprezentacijom smo ostvarili ogroman uspeh, a uz sve to sam nagrađena velikim priznanjima koja će biti samo motiv više da nastavim istim putem kao dosad – ističe skromna Tijana.

o Šta je za vas odbojka sada – igra, zabava, profesija?

– Iskreno, sve nabrojano. Trudim se da maksimalno uživam u svakom trenutku na terenu, ali sa druge strane potrebna je i velika doza odgovornosti.

o Da li se osećate kao velika zvezda?

– Ne osećam se kao zvezda uopšte. Moji najbliži me doživljavaju isto kao i ranije, što je po meni i normalno. Ali isto tako, drago mi je kad vidim ljude koji me podržavaju i prate.

o Tek vam je 20 godina, a delujete moćno na terenu. Da li je sada odgovornost veća?

– Pritisak ne postoji. Mislim da nema razloga za to. Naravno, uvek sam uzbuđena zbog novih izazova kojih će biti još mnogo, nadam se.

o Da li vidite strah u očima protivnica?

– Na terenu se uglavnom koncentrišem na svoju stranu terena, tako da na rivalke ne obraćam veliku pažnju.

o Kada je osvojeno prvo zlato 2011, da li ste pomislili da ćete zaigrati za reprezentaciju?

– Sećam se da sam 2011. godine u Beogradu gledala sve utakmice reprezentacije i divila se devojkama kako su se borile i igrale. Tada sam maštala o tome da budem deo reprezentacije. Sad, šest godina posle, izdešavalo se i promenilo dosta toga i srećna sam što sam deo tog kolektiva.

o Kako izdržavate ritam u klubu i reprezentaciji?

– Uoči Nove godine dobila sam kratak odmor, koji sam provela sa porodicom. Nije lako, posle klupske sezone igramo reprezentativnu, i sve tako u krug. Jednostavno smo naviknuti na taj ritam i tako funkcionišemo.

o Reprezentaciju dogodine očekuju Liga nacija i SP. Koje su ambicije?

– Sledeća godina će biti jako zanimljiva, ali ne volim da pričam o očekivanjima, jer ta takmičenja koja igramo su još daleko. Ali priznaću da se radujem SP sa kog još uvek nemam medalju.

SJAJNO U EZAČIBAŠIJU

o KAKO vam je u Ezačibašiju, poznato je da je tursko prvenstvo jače od Lige šampiona?

– Ovo mi je treća sezona zaredom i prezadovoljna sam. Ljudi u klubu i igračice se trude da pomognu u svakoj situaciji. Završili smo prvi deo sezone i trenutno smo prvi na tabeli. Nije nimalo lako, liga je jaka, ekipe su kvalitetne. Zadovoljna sam kako igramo i napredujemo, nadam se da ćemo u drugom delu sezone nastaviti još bolje.

Izvor i foto Novosti

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar