Napadnut vozač i demoliran autobus na liniji 77

Desetak osoba verbalno je napalo vozača autobusa na liniji 77, a potom porazbijalo stakla na vratima vozila juče u 18 sati na stanici u Cvijićevoj ulici, saopštio je Sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća „Nezavisnost“. Na svu sreću nema povređenih.

Kako se navodi u saopštenju, napadu je prethodila svađa: mladić je prelazio sa devojkom Cvijićevu ulicu na pešačkom prelazu, ali kada ga je vozač opomenuo da ubrza prelazak, on se namerno vratio i verbalno i fizički je napao vozača, a u demoliranju autobusa su mu pomogli drugovi.
Sindikat navodi da je razbijeno svih šest stakala vrata i procenjuje da je pričinjena je šteta veća od 100.000 dinara.

– Izbegavao sam sukob na sve načine, ali sam na kraju morao da spasavam i sebe i putnike od razularenih vandala i da odem do okretnice u Čingrijinoj i sačekam dolazak uviđajne ekipe MUP – ispičao je vozač autobusa.
Sindikat GSP „Nezavisnost“ napominje da nije u pitanju samo bezbednost zaposlenih, već da zbog bahatih putnika nastaje i materijalna šteta zbog koje ne trpi samo GSP, već i ceo grad.
Štete su višestruke, a najčešće su razbijena stakla, rukohvati, retrovizori, držači i rukohvati, isečeni tapacirunzi sedišta, ali i polomljeni plafoni, što iziskuje veliko ulaganje za popravke, a dok je autobus na popravci, isključuje se iz saobraćaja i tako trpe putnici, upozorava se u saopštenju sindikata.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar