Nadal zbog bolova predao meč – Čilić u polufinalu!

Marin Čilić plasirao se u polufinale Australijan opena, nakon što mu je Rafael Nadal zbog bolova predao meč četvrtfinala – 6-3, 3-6, 7-6(5), 2-6, 0-2.

IZVOR

Španski teniser sredinom četvrtog seta zatražio je medicinki tajm-aut zbog bolova u butini, tačnije butnom mišiću.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Kajla Edmunda, koji je posle četiri seta pobedio Grigora Dimitrova.

Predaja meča Nadala ne bi trebalo nikako da umanji ovaj trijumf hrvatskog tenisera. Čilić je, i kada je Rafa igrao dobro, bio u ravni sa Špancem i njegovim tenisom, a ako ne i bolji.

Nadal nije igrao na dobrom nivou od sredine drugog seta, ali i uprkos tome uspeo je da osvoji treći set.

Pred početak turnira znalo da se Rafa nije na 100 odsto mogućnosti, ali kako je igrao od početka Ozi opena činilo se da je povreda iza njega.

Obojica su krenula veoma dobro na početku meča. Gledali smo veliku borbu, a prvi do brejka stigao je Španac. Iako je Čilić igrao na istom nivou kao i Nadal, najbolji igrač sveta došao je do prvog seta, 6-3.

To nije omelo hrvatskog tenisera koji je u istom tempu nastavio da igra. Iako je Nadal prvi došao do brejka prednosti (3:2), šesti igrač sveta dobio je naredna četiri gema i sa 6-3 osvojio drugi set.

U trećem periodu igre videli smo lavovsku borbu dvojice tenisera, kakva zaslužuje finale Grend slema. Igralo se u jakom tempu, a Čilić je izgledao veoma dobro, dok se Nadal mučio.

Na iskustvo i na klasu Španac se izvukao iz svih teški sitaucija i na kraju u 13. gemu došao do vođstva od 2-1 u setovima. Činilo se da će Španac u četvrtom setu slomiti otpor Hrvata.

Međutim, to se nije dogovodilo – već obrnuto. Španac je osetio bol u butnom mišiću, posle čega je dobio medicinki tajm-aut.

Kada se vratio na teren očigledno je bilo da najbolji igrač na svetu teško kreće. Često je imao grimase na licu, što uopšte nije obećavalo.

Na momente je Nadal odigrao neke vrhunske poteze, međutim nije imao snage u nogama. Čilić dobio četvrti set, a potom je u petom usledio rasplet.

Hrvatski teniser očekivano je dobro krenuo u petom setu, dok je Nadal nastavio sa mučenjem. Očekivano, posle samo dva odigrana gema u odlučujućem periodu Rafael Nadal predao je meč Marinu Čiliću.

Ovo je bila tek druga pobeda Čilića u sedmom odigranom meču ove dvojice tenisera.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar