Mladenovac: Đilas i SNP Naši protiv azilanata!

Vođa DS zatražio zabranu izgradnje centra za azilante u Mladenovcu, kao i SNP Naši u opštini Ruma

Dragan Đilas, SNP Naši, azilanti, Mladenovac, Ruma

Ksenofobija na delu u Demokratskoj stranci

MLADENOVAC – Nema azila kod Đilasa!
Vođa DS poručio je juče da za novi centar za azilante, koji je neophodno napraviti da bi se rasteretili postojeći centri, nema mesta u Mladenovcu! Đilas je na tribini u Mladenovcu, na kojoj je govorio kao predsednik Demokratske stranke, istakao da se azilantima mora pronaći mesto, ali da država mora izgraditi posebne kapacitete za njih, što svakako ne treba da bude u Mladenovcu zbog teške ekonomske situacije, niskog životnog standarda i velikog broja izbeglih.

– Nema logike da se na teritoriji Beograda prave centri za azil, za to imate moju punu podršku. Ovo je opština u kojoj nema industrije i ona već ima dovoljno svojih problema. Izgleda da neko hoće da kazni Mladenovac pošto je opštinska vlast u rukama demokrata – ocenio je Đilas.Ekstremistički pokret SNP Naši tražio je ranije da se zabrani izgradnja centra za azilante u Rumi, koristeći slične argumente kao i vođa DS.

– Ukoliko režim zaista odluči da tražioce azila prebaci iz Banje Koviljače u Rumu, SNP Naši će pozvati građane na mirne proteste i blokadu stare vojne kasarne kako bi se sprečilo njihovo useljenje. Razumemo potrebu da se problem reši, ali ne svaljivanjem problema na leđa građana Rume – saopštili su tada Naši.

Slao Rome u Belgiju

Vođa DS poznat je i po akcijama prinudnog preseljenja Roma iz njihovih naselja, zbog čega su ga osudile mnoge međunarodne organizacije, među kojima je i Amnesti internešenel. Zabrinutost za položaj Roma u Beogradu izrazili su mnogi strani političari, među kojima i gradonačelnik Larnea u Belgiji Ignas de Bardemaker. Đilas je cinično odgovorio na pismo Belgijanca i poručio mu da je sprovedena anketa među pripadnicima romske populacije u Beogradu i da većina njih želi odmah da ide iz Beograda u Belgiju.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar