Milica Mandić za „Novosti“: Pobedila sam sebe!

Mandićeva za „Novosti“: Pobedila sam sebe!

Posle kiše uvek dođe duga,preživela sam četiri veoma teške godine, trebalo mi je vreme da shvatim ko sam – kaže Milica.

PROŠLOGODIŠNjU proslavu TK Galeb Milica Mandić je “začinila” suzama, čitajući pismo i opisujući teške trenutke iz 2016. Ovog puta na njenom licu blistao je širok osmeh, koji je samo dokaz da je 2017. bila više nego uspešna. Zadovoljstvo u glasu vratile su joj dve medalje – svetsko zlato i evropsko srebro, kao i nagrada za najbolju sportiskinju Srbije.

– Posle kiše uvek dođe duga – kaže Milica za “Novosti”. – Preživela sam četiri veoma teške godine. Pogotovo prošlu kada nisam napravila rezultat u Riju koji sam očekivala… Sve je to deo sazrevanja. Ova godine je sve urodilo plodom. Bilo mi je potrebno vreme da shvatim i ko sam i šta sam i kako sam pravila te rezultate, da bih se vratila.

Milica je i na kraju 2012. bila izabrana za najbolju sportiskinju, a sad je uspela da ponovi uspeh.

– Iskreno nadala sam se da ću biti izabrana posle svetskog zlata, ali znala sam da je konkurencija baš ogromna. Zbog toga mi je još draže. Biti najbolji pored sportiskinja poput Ivane Španović, Vanje Stanković, Milice Starović, odbojkašica… Sve te devojke su napravile fantastične rezultate ove godine. Tako da mi je zaista velika čast.

Teže je vratiti se na vrh, nego prvi put se popeti.

– Ovaj povratak je bio moja borba sa samom sobom, u kojoj sam uspela da pobedim. Dobro sam počela, ali su se desile neke povrede, otišla sam na SP nespremna i rasterećena, ali ipak sam znala šta želim i koliko želim. Kad su došle polufinale i finalne borbe, osećala sam se dobro, što je najbitnije.

Tijana Bogdanović, Vanja Stanković, Nađa Savković samo su neke od devojaka koje su krenule Miličinim stopama…

– Znači mi mnogo što me mlađi prate. Mi smo jedna velika ekipa, sve ovo nije uspeh pojedinca, već tima. A to je najlepše od svega. Ja sam ispred sebe imala idole koji nisu pravili vrhunske rezutate, ali su bili deo mog odrastanja. Ja sam od njih videla tu neku odgovornost, odlučnost i rešenost i nadam se da to mlađi vide kod mene.

Nema odmora za Mandićevu, koja već sutra putuje u Kinu.

– Čeka me grend slem, to je novi turnir, čiji će se apsolutni pobednik u naredne tri godine, otići direktno na Olimpijske igre. Nadam se dobrom plasmanu – podvukla je Milica.

PRIZNANjA NAJBOLjIMA

SUMIRANjE 2017. TK Galeb napravio je večeras na gala proslavi u hotelu “Zira”, gde su dodeljene nagrade najuspešnijim pojedincima od pionirskog do seniorskog uzrasta.
– Titule dođu i prođu, ali ako nema s kim da ih podelite, onda ne sijaju toliko – istakao je Dragan Jović,najbolji srpski trener u 2017. godini.Uz veliki broj dece slavlju je prisustvovao i predsednik OKS Božidar Maljković.

Izvor i foto Novosti

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar