Medicinar ponos Šapca, novi cilj dupla kruna!

Medicinar prvak države za 2017. je i u ovoj sezoni jesenji prvak države, bez poraza u jesenjem delu sezone i najvećim šansama da ponovi uspeh iz prošle prvenstvene trke

Šabac je odavno prepoznatljiv kao grad koji mnogo i nesebično odvaja za sport. Jedan je od retkih čiji žitelji mogu da posmatraju i uživaju u igrama mnogih ekipa u različitim sportovima, a da ekipe igraju u najvišim i najkvalitetnijim rangovima takmičenja.

Ipak se jedan sport može smatrati zaštitnim znakom grada na obalama Save, a to je rukomet. Bila bi to druga uzastopna titula, uspeh koji nikada u Šapcu nije učinio ni jedan ženski sportski kolektiv.

Grad na čelu sa predsednikom gradske Skupštine Nemanjom Pajićem na najbolji način prati ambicije sportskih kolektiva i trudi se da finansijski, a i na svaki drugi način ispoštuje zacrtane ciljeve.

Grad je ovih pretprazničkih dana izlepljen plakatima i bilbordima na kojima piše „MEDICINAR PONOS GRADA ŠAPCA” što je dokaz da su građani izuzetno ponosni na svoj klub i devojke.

Predsednik UO Dejan Pavlović kaže da je klub jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva u gradu, a možda i šire.

– Svako ima svoj delokrug posla koji treba da obavi, a saradnja ljudi unutar kluba je sjajna. Komunikacija je svakodnevna pa onda ne čudi što sve funkcioniše bez problema. Igrački sastav predvođen vanserijskom Anom Radović uz nesebičnu pomoć Kačarevićeve na golu, Prijovićeve, Tomkovićeve, Lojpurove i drugih devojaka na terenu, uz trenera Sašu Boškovića, ostvaruje ono za što je i pripreman, a to je osvajanje nove titule prvaka države i  prvi put Kupa Srbije. To bi značilo da u naš grad koji to zaslužuje stigne dupla kruna. Veliki peh je povreda Ivane Prijović, ali učinićemo sve da do njenog povratka na teren obezbedimo adekvatnog srednjeg beka – objašnjava Pavlović.

Izvor i foto Sportski žurnal

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar