REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Marija Janjušević: Vreme je da se prekine nasilje SNS, da građane oslobodimo straha!

Poslanica Dveri Marija Janjušević smatra da na RTS postoje pristojni ljudi i novinari, ali, kako kaže, oni ne smeju da kažu ono što smo misle, već postoje urednici koji o svemu odlučuju

„Zanima me kako novinari razgovaraju kada se vrate s terena gde čuju i vide ono što se dešava iza kulisa i mogu da steknu utisak da li Vučič govori istinu i šta može da se čuje. Kada se vrate, da li mogu da naprave prilog gde se čuje i druga strana i gde se može zaključiti da li moižemo svemu tome što Vučić kaže da verujemo. Noivinar može da napravi prilog, ali urednik odlučuje, urednike postavlja jedan čovek, onaj koji čitavu državu drži u svojim rukama, koji je potčinio sve institucije“, dodaje ona.

Janjušević kao primer navodi emisiju Upitnik, u kojoj je gostovala predsednica skupštine Maja Gojković i govorila o sukobu sa Dverima. Janjušević ističe da nju niko nije pozvao ni u tu emisiju ni na RTS.

„Ja je pozivam na poligraf, ja sam bila isključena iz parlamenta, 20 dana su građani bili onemogućeni da imaju svog predstavnika u skupštini, opet voljom Maje Gojković koja je izmislila modrice zbog sukoba s nama. Ona je izjavila da nas je izgurala iz kabineta i onda joj se volšebno pojavila modrica. Slažem se oko informativnog programa RTS, pretvoren je u lični marketing SNS“, kaže Janjušević.

„Ja sam pokušala, otišla sam na Pink 3 pre godinu dana, imala sam osećaj da sam došla da se borim protiv trojice, sve je bilo usmereno protiv Boška Obradovića, verujem da ne vredi gostovati. Da li je novinarka osoba koja pristane da bude u karantinu tri dana i da glumi da ima prelom rebra i da se onda ispostavi da to nije istina“, kaže Janjušević.

Poslanica Dveri kaže da ako nekad bude na lasti neće se plašiti novinara, jer, kaže, uvek može bolje.

„Dveri su na sopstvenoj koži iskusile kako je kad ste u medijskoj blokadi, bilo bi mi razočarenje da mi ne izađemo u susret medijima i ja tada ne bih bila deo Dveri. Vreme je da prekinemo nasilje SNS, da građane oslobodimo straha, ko će posle Vučića voditi državu, on se ponaša kao da je Bogom dan“, kaže Janjušević.

Marija Janjušević kaže da bi Vučić bio najsrećniji da je opozicija bojkotovala izbore, ali da se o tome razgovaralo i da je procena da bojkot nije ostvariv i da pojedine partije može da isključi iz igre. Kaže da razgovor o saradnji mora da postoji, jer je, navodi, ovo prilika da se ne samo Vučić sruši, već da se nakaradni sistem promeni. Zato će se Dveri, navodi poslanica, odazvati pozivu DJB na razgovor.

„Povezuje nas broba protiv korupcije, kriminala i partokratije. Zato što postoje neke razlike ne možemo da garantujemo da će do saradnje doći, svaka partija mora da razgovara, uvek ostavljamo prostor da može da dođe do saradnje. Opozicija nije nesposobna, uporni smo i ostaćemo tu. Zbog sumnje u pojedine partije da nisu opozicija i odbijanja da se izjasne konkretno da neće da sarađuju sa SNS, to su razlozi zbog kojih neće da se ide u jednoj koloni“, rekla je ona.

„Ako mi sprečimo krađu i korupciju, obezbedimo Beograđanima zdravstvenu i socijalnu zaštitu, da mogu decu da smeste u vrtiće, da jedan član porodice ima posao… Mi smo razgovarali sa DSS, Zdravom Srbijom, razgovaraćemo s DJB, nećemo da žurimo da govorimo o postizbornim koalicijama“, kaže Janjušević.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: