Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju

Rukometaši Srbije poraženi su od Francuske u drugom meču druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj sa 39:30.

MLJ IZVOR: B92

Previše primljenih, ali i dosta postignutih golova, glavni je utisak utakmice sa Francuskom.

Najviše golova za Francuze su dali Luka Karabatić i Košeto, po sedam, a četiri je postigao Nikola Karabatić. U timu Srbije se istakao Nemanja Zelenović sa sedam golova, a gol manje je dao Petar Nenadić.

Srbija se dobro držala na početku meča. Bez previše respekta su „Orlovi“ ušli u duel sa najboljom selekcijom u poslednjih dvadesetak godina.

Međutim, već u prvim minutima je Marsenić napravio prvi kiks Srbije kada je zaradio isključenje zbog udaranja po licu protivničkog igrača.

„Orlovi“ su imali i prednost od 7:6 posle sedmerca Nenadića u 14. minutu igre, ali od tog trenutka kreće dominacija Francuske koja pravi seriju od 4:0.

Zelenović nakratko prekida seriju, ali su Francuzi počeli mnogo lako da pronalaze rupe u odbrani naše selekcije koje su se vremenom sve više uvećavale.

Bilo iz kontri ili brzim centrom Francuzi su povećavali razliku koja je do poluvremena iznosila sedam golova 19:12. Letargija u odbrani Srbije nastavljena je i u drugom poluvremenu.

Francuzi su u odbrani isprva čuvali zonu i bili na liniji. Kada bi izašli agresivnije da zatvore bekove, u više navrata su sudije iz Danske podizale ruku zbog pasivnog napada „Orlova“.

Nikola Karabatić je pogađao iz svih pozicija, čak i asistirao efektno, slično je radio i njegov brat Luka, a ostali njihovi saigrači iz ekipe su pokazali neverovatnu brzinu.

Izuzev početnih „štucavica“, napad Francuske je funkcionisao izvanredno, odbrana Srbije nije i onda ne čudi što je prednost Francuske vremenom rasla i do +11 i kasnije rezultirala porazom.

Sledi utakmica sa Belorusijom za dva dana, a Srbija će pokušati da se izbori za deseto mesto dok Francuzi i teoretski idu u polufinale.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar