Jelena i Bogdan najbolji u 2017. godini

KSS: Jelena Milovanović i Bogdan Bogdanović najbolji u 2017. godini

Košarkaški savez Srbije treću godinu zaredom zvanično proglašava najboljeg košarkaša i košarkašicu. Prema izboru žirija najbolji u 2017. godini bili su Jelena Milovanović i Bogdan Bogdanović.

Kao i prošle godine, kako bi izbor bio što objektivniji, KSS je proces glasanja poverio sportskim novinarima svih uglednih i tiražnih srpskih medija koji prate košarku i aktivnosti KSS.

Prema izboru žirija, koji su činile sportske redakcije svih dnevnih novina, televizija sa nacionalnom frekvencijom, radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i najuglednijih internet portala koji prate zbivanja pod obručima i specijalizovanih košarkaških emisija, najbolji u 2017. godini su Jelena Milovanović i Bogdan Bogdanović.

Najbolja košarkašica Jelena Milovanović je sa 25 od 33 glasa odnela laskavo priznanje ispred prošlogodišnjeg laureata Sonje Petrović (šest glasova) i prvog dobitnika Ane Dabović (dva glasa).

Najbolji košarkaš Srbije u 2017. Bogdan Bogdanović je dobio čak 32 od 33 glasa, a jedan je dobio Boban Marjanović.

Jelena i Bogdan će laskavo priznanje primiti 26. decembra 2017. godine na Novogodišnjem koktelu Košarkaškog saveza Srbije u beogradskom hotelu „Kraun plaza“.

Najbolji 2015. godine su bili Ana Dabović i Nemanja Bjelica, a 2016. Sonja Petrović i Miloš Teodosić.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar