Hrvati traže da im vratimo uslugu

Hrvati: Srbi, vratite uslugu i pomozite da uđemo u polufinale

Hrvatski mediji su pozvali srpske rukometaše da „vrate uslugu“ reprezentaciji Hrvatske i pomognu joj da izbori polufinale Evropskog prvenstva tako što će iznenaditi Francusku i Norvešku u drugoj fazi. Reprezentativci Srbije se u četvrtak sastaju sa selekcijom Norveške, a u ponedeljak igraju protiv Francuske.

Najčitaniji hrvatski portal Indeks bavi se kalkulacijama oko prolaska u polufinale i iznosi najjednostavniju računicu, po kojoj im prolaz sigurno omogućavaju tri pobede, ali sa pet razlike nad Francuzima sa kojima imaju izrazito negativan bilans poslednjih godina.

Švedska i Francuska su prenele po četiri boda, dva više od domaćina, koji je sa četiri razlike izgubio od Skandinavaca i zato mu je potreban trijumf nad svetskim šampionom u Zagrebu.

„Hrvatskoj istočne komšije mogu pomoći i pogurati je prema polufinalu. Šta preostaje Hrvatskoj? Osim nadanja da Šveđani dobiju sve tri utakmice druge faze i tako više ne budu u krugu sa Hrvatskom, mora se navijati za Srbiju, odnosno nadati se da otkinu barem bod Francuzima i Norvežanima“, piše se u analizi Indeksa.

Dalje se navodi da bi „Srbija na taj način vratila uslugu Hrvatskoj, jer da ekipa Lina Červara nije izgubila od Švedske u Splitu, Srbija ne bi izborila plasman u drugi krug Evropskog prvenstva“.

„Kombinacijom pobede nad Islandom i porazom Hrvatske od Švedske, umesto kući, Srbija je iz Splita otišla u Zagreb. Červar i društvo će navijati za Srbiju protiv Norveške i u ponedeljak protiv Francuske“, zaključuje se.

Srbija u Zagreb nije prenela niti jedan bod i za polufinale potrebno je da, kao i Švedska, pobedi sve tri utakmice, a Hrvatska izgubi sve tri, odnosno Francuska dve utakmice.

Izvor i foto RTS

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar