Haris Brkić – legenda živi!

Danas se navršava 17 godina od kada nas je prerano napustio Haris Brkić.

Članovi porodice, prijatelji i nekadašnji saigrači Harisa Brkića, održali su u petak sedamnastogodišnji pomen nekadašnjem kapitenu Partizana i košarkašu Budućnosti, Bosne i čačanskog Borca koji je na današnji dan preminuo sa 26 godina.

Foto: KK Partizan

Pored ostalih, danas su legendarnom Harisu još jednom poštu odali Miroslav Berić, Zoran Stevanović, Zoran Sretenović sa suprugom, Žarko Stijović, Jadranko Nikolić i Mlađan Šilobad.

Haris je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa 10 godina. Kao sedamnaestogodišnjak, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brikić beleži svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Sledi povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji je izborio plasman na „final four“ u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01. Nedugo zatim, Haris se vratio u svoj Partizan, a kobnog 12.12.2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane „Pionir“ napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.

Haris Brkić ni nakon 17 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi! Legenda živi!

Izvor i foto B92

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar