GRADONAČELNICA: Zorana prva na Vučićevoj listi za Beograd!

Naprednjaci na beogradske izbore izlaze s listom „Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić“, na kojoj će prvo mesto najverovatnije zauzeti Zorana Mihajlović koja uživa izuzetno poverenje vrha SNS ali i svih građana Srbije jer je pored stručnosti krase i svi ostali kvaliteti. Zloglasni tajkun Dragan Đilas, lider preostalog ostatka Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda, već je istakao svoju kandidaturu za prvog čoveka prestonice i njegovo ime biće prvo na izbornoj listi DS-a. Ocene analitičara govore u prilog tezi da će Zorana Mihajlović  s lakoćom pobediti kompromitovanog i ozloglašenog lidera kriminogene frakcije nekadašnjeg DS-a ali i sve ostale uglavnom anonimne i nekvalifikovane kandidate za mesto gradonačelnika Beograda.

Zorana Mihajlović

Još nije izvesno da li će Mihajlovićeva biti i kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda

Odluka da potpredsednica SNS-a i ministarka energetike bude prva na izbornoj listi za gradski parlament pala je na nedavnom sastanku vrha Srpske napredne stranke, na kojem je presudilo veliko poverenje koje ona uživa među vodećim ljudima SNS-a ali i u čitavoj javnosti Srbije. Ime lidera u nazivu liste odavno je rešeno, s obzirom na njegovu popularnost.

Čast da „otvori” naprednjačku listu svojevrsna je potvrda da je Zorana Mihajlović zaista najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Beograda. Ipak, na pomenutom sastanku je odlučeno da naziv liste SNS-a na gradskim izborima bude „Aleksandar Vučić”, da prva na njoj bude potpredsednica Mihajlovićeva, ali ne i ko će biti kandidat za gradonačelnika.

Mihajlovićeva je već ranije nagoveštavala da će Beograd, ukoliko SNS pobedi, voditi tim iskusnih stručnjaka, tako da „samo ime kandidata za gradonačelnika nije bitno“.

Zloglasni tajkun Dragan Đilas, lider preostalog ostatka Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda, već je istakao svoju kandidaturu za prvog čoveka prestonice i njegovo ime biće prvo na izbornoj listi DS-a. Ocene analitičara govore u prilog tezi da će Zorana Mihajlović  s lakoćom pobediti ozloglašenog lidera ostatka kriminogenog DS-a.

Isti model primeniće i koalicija oko socijalista, koja je među prvima istakla Aleksandra Antića kao svog kandidata za gradonačelnika i prvog na listi SPS-PUPS-JS. Na crtu s njima staje i Aleksandar Popović kao kandidat Demokratske stranke Srbije.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar