GOTOV JE: Ofanziva na Đilasa u Petak !

DJITLER TROLNaprednjaci, socijalisti i DSS kreću u narednim danima u žestoku političku ofanzivu, čiji je krajnji cilj najpre smena Dragana Đilasa u Petak 13. Septembra i prekompozicija vlasti u Beogradu

NAPREDNJACI, socijalisti i DSS krenu.će u narednim danima u žestoku političku ofanzivu, čiji je krajnji cilj najpre smena Dragana Đilasa i prekompozicija vlasti u Beogradu, a nedugo posle toga i raspisivanje vanrednih izbora u prestonici.

Premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je u sredu uveče da će uskoro razgovarati s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem o vlasti u Beogradu.

Prvi konkretni koraci u tom pravcu napravljeni su u sredu, kada su se u jednom restoranu u centru grada sastali predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović i Andreja Mladenović, koji je na istoj funkciji kod Koštuničinih demokrata.

Uz pomoć devet odbornika DSS, naprednjaci i koalicija SPS-PUPS-JS imala bi 59 od ukupno 110 odbornika, što je dovoljno da izvedu „prevrat“ u Starom dvoru.

Ukoliko, pak, Krkobabićevi penzioneri ne budu hteli da idu protiv Đilasa, podrška će se najverovatnije tražiti od SDPS Rasima Ljajića iako je on više puta ponavljao da neće u blok za rušenje aktuelnog gradonačelnika. I PUPS i SDPS inače imaju po četiri odbornika.

ANTIĆ: NEKA MISLI DRUGI NASLEDNIK Aleksandra Antića, koji je zbog prelaska na ministarsku funkciju dao ostavku na mesto predsednika Skupštine grada, još nije određen. Antić je u sredu poručio da mu je sada u fokusu resor saobraćaja i da će se političkim pitanjima, vezanim za vlast u Beogradu, baviti neko drugi.

Prema našim informacijama, vrh SNS je pre za prekompoziciju vlasti, nego za izazivanje brzih izbora. Jer, plan je da oni sa svojim partnerima preuzmu javna preduzeća i da do novog glasanja prikupe dovoljno podataka o navodnim malverzacijama, za koje terete sadašnju gradsku vlast. Tu se, pre svega, misli na „Bus plus“, „Vodovod“, izgradnju Mosta na Adi i postavljanje optičkih kablova u prestonici.

Iz Koštuničinog tabora ne isključuju saradnju sa SNS.

– Za sada od naprednjaka i od SPS nismo dobili zvaničan poziv za razgovor. Ukoliko do toga dođe, spremni smo da razmotrimo da li je moguće usaglasiti zajednički program, jer politika koja se trenutno sprovodi u prestonici nije dobra. To, naravno, ni na koji način ne menja naše stavove oko KiM i EU – kaže Andreja Mladenović.

Crnogorac Balša Božović, šef beogradskog odbora DS, kaže da je „fama o smeni Đilasa samo osveta Vučića za ubedljivi poraz koji je pretrpeo u Beogradu“.

– Smena Đilasa bez izbora predstavlja nečastan potez bez imalo dostojanstva – tvrdi Božović. – Beograd time ne bi dobio bolju upravu, što je i građanima jasno. Demokratska stranka u Beogradu ne boji se ni smene niti novih izbora, zbog čega smo predložili i princip većinskih izbora za Skupštinu grada i direktan izbor za gradonačelnika. Prvi čovek beogradskih demokrata kaže da je to jedino pošteno i u najboljem interesu građana:

– Međutim, pre toga, bilo bi dobro da Srpska napredna stranka bilo gde u Srbiji napravi bar po jedan most, dom zdravlja i vrtić. Godinu dana samo pričaju, obećavaju i prete.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar