REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Dragiša Milović: Olivera su nazivali izdajnikom a sad ga sahranjuju u Aleji zaslužnih građana!

Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, koji je bio na listi zajedno sa Građanskom inicijativom „Srbija demokratija, pravda“, i bio meta optužbi i napada, zajedno sa Oliverom Ivanovićem, a paljen mu je i automobil, izjavio je da je on , kao odbornik, bio pozvan na razgovor as Vučićem

„Predsedniku Srbije rekao sam da, ako se već govori da je potrebno jedinstvo Srba, onda državni funkcioneri ne smeju da nas ovde na Kosovu dele na Vučićeve i druge Srbe“, rekao je Milović .

On je dodao da Vučićeve poruke o jedinstvu „treba da čuju i njegovi ljudi ovde na Kosovu“.

Milović je ocenio da je ova poseta i razgovor trebalo da se dogodi ranije i da se, kako je rekao, „možda ne bi desila ova tragedija Oliver ubijen“.

„U ovom trenutku, posle svega što se dogodilo, kada je narod zabrinut i šapatom priča da nema šta da se traži na Kosovu i da je već počelo iseljavanje i prodaja stanova i kuća na severu Kosova, dolazak predsednika Srbije i njegova izjava da će biti pronađen ubica ma ko on bio, je jako su važni“, rekao je Milović.

On je podsetio na nekoliko ubistava, na paljenje automobila čiji počinioci nisu otkriveni, a o čemu je vise puta govorio i Oliver Ivanović.

 

Milović je rekao da „ohrabruje što je predsednik govorio oko ulaganja ovde i otvaranja novih radnih mesta“.

Na pitanje da li , posle svega što je činjeno i napada koje su u predizbornoj kampanji doživljavali on i pokojni Ivanović, veruje da su Vučićeve poruke danas shvatili i funkcioneri i aktivisti SNS na severu Kosova , i da je potrebno jedinstvo, Milović je odgovorio da je predsedniku ukazao na to.

„Takve poruke koje smo dobijali Oliver Ivanović i ja, i to što su preživele naše porodice ne sme nikome vise da se događa. Za nas su govorili da smo neprijatelji a Ivanović je proglašavan izdajnikom, satelitom, da iza njega stoji Priština, stavljana mu je zastava Kosova iza glave, a posle ga sahranjuju u Aleji zaslužnih građana“, rekao je Milović.

On je zakljulčio da je predsedniku rekao , a to važi i za vladine službenike , koji su govorili da je glas za Olivera Ivanovića glas za razbijanje Srbije, „da moramo voditi računa kako se ponašamo jedni prema drugima, bez obzira na to da li smo politički neistomišljenici ili nismo“.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: