REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

DOSIJE GANGULA (1): Šapić oteo ulicu da proširi dvorište vile!

Bivši predsednik beogradskog odbora DS, saradnik svrgnutog gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i čelnik opštine Novi Beograd uzurpirao Ulicu Laze Lazarevića u opštini Savski venac da bi proširio plac na kojem mu je smeštena vila * Ovaj polupismeni kadar žutog kartela sa sumnjivom diplomom doktora planira da se kandiduje za gradonačelnika Beograda kako bi devastirao celu prestonicu po šablonu koji je primenjivao u opštini Novi Beograd * Gangula je opasnost broj 1. za Beograd, kažu stručnjaci  urbanisti * Gangula ruši drugima kuće a sam gradi na „divlje“

Đilas i Šapić devastirali Beograd

BEOGRAD – Prisvaja tuđe!
Predsednik opštine Novi Beograd i bivši šef beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić zvani Gangula izgleda da mnogo voli komfor pošto je praktično prisvojio jednu gradsku ulicu u Beogradu. Čovek je, naime, zagradio gotovo celu Ulicu Laze Lazarevića u opštini Savski venac kako bi proširio svoje ionako već ogromno dvorište!

Šapić živi u vili od 171 kvadrata sa okućnicom od 1.600 kvadrata ili 16 ari. Ali ni takav luksuz mu izgleda nije dovoljan, te je rešio da uzurpira i državnu imovinu – Ulicu Laze Lazarevića čija je površina 862 kvadrata. Pregradio ju je metalnom kapijom visine oko tri metra tako da niko tuda ne može da prođe.

– Koristeći svoj politički uticaj, Šapić je izvršio nasilno i protivpravno zatvaranje Ulice Laze Lazarevića (na uglu sa Zvečanskom) isključivo da bi proširio svoje dvorište. Zbog takve bahatosti i „zaštite privatnosti“ ogromnom kapijom oštećeni su građani koji tuda više ne mogu da prolaze – priča jedan od ogorčenih Šapićevih komšija i dodaje: „Mi smo godinama pisali gradskim službama. Čak se i donosilo rešenje o rušenju koje nikad nije bilo sprovedeno. On je u međuvremenu to sve legalizovao i nikom ništa. Da li to znači da sutra svako može da zauzme ulicu ili je to privilegija odabranih?“

On postavlja pitanje i koliko bi se u gradski budžet slilo para da je tu ulicu dao na licitaciju, jer je u pitanju ekskluzivna lokacija.

Drugi sagovornik kaže da treba proveriti kako je moguće da je u drugom delu dvorišta pored same pruge podignuta ograda, odnosno da li je to dozvoljeno po propisima i da li ugrožava saobraćaj.

Direkcija ćuti, Gangula se smeši

Do danas se niko iz nadležnih službi nije udostojio da odgovori na koji način i uz čije odobrenje je Aleksandru Šapiću dozvoljeno da uzurpira deo javne imovine.

Šapić zanemeo

Aleksandar Šapić nije želeo da govori zašto, kako i uz čiju dozvolu je praktično prisvojio deo ulice. Uprkos insistiranju, nije odgovarao na pozive novinara.

(nastaviće se…)

Ostavite komentar

%d bloggers like this: