REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Dačić Amfilohiju: Džabe si me kleo, vaskrsao sam!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je posle optužbi na račun predsednika Srbije da će izdati Kosovo i Metohiju, nastavio da vređa srpske zvaničnike, pa je rekao i da je postavljenje Ane Brnabić na mesto premijera „prava vradžbina“, kao i da nije držao opelo za Vučića, već za sadašnjeg ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića

 

On je objasnio da je 2013. održao opelo Ivici Dačiću, koji je tada bio predsednik Vlade Srbije, a ne Vučiću.

–  Nikada Vučiću nisam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i Skupštini Srbije – poručio je mitropolit Amfilohije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić reagovao je na izjave mitropolita Amfilohija i rekao da Crkva i njeni velikodostojnici ne treba da se bave politikom.

– Sreo sam Amfilohija dve nedelje nakon tog opela na Oplencu i rekao sam mu: „Vi me upokojiste, a ja sam vaskrsao“. Njegova retorika je odavno poznata i zato nisam iznenađen. Meni su mnogi držali opelo i prežalili me, ali na njihovu žalost, ja i dalje trajem – rekao je Dačić i dodao:

– Mislim da Crkva ne bi trebalo da se bavi politikom i da se iz nje čuju političke poruke. To nije dobro ni za državu ni za SPC. Ono što je sigurno jeste to da nikome od nas ne pada na pamet da prizna Kosovo, to su gluposti… pa mi se borimo da za to da i one zemlje koje su tu kvazidržavu priznale povuku takvu odluku.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: