Čonoplja: Ubio poslodavca zbog duga od 7.000 dinara!

Brutalno: Rade L. (43) uhapšen je zbog sumnje da je metalnom šipkom presudio Kosti Polovini (75), kod koga je prethodno krečio

Rade L. (43) iz Čonoplje uhapšen je zbog sumnje da je u petak udarcima metalnom šipkom ubio Kostu Polovinu (75), kod koga je prethodnih dana krečio kuću! Sumnja se da je Rade L. ubio Polovinu zbog navodnog duga od 7.000 dinara.

Osumnjičenom se na teret stavlja teško ubistvo i biće saslušan u Višem tužilaštvu u Somboru.
– Rade je nekoliko dana krečio kod Polovine hodnik i terasu, ali su se nešto sporečkali, pa je on napustio posao. Ispostavilo se da mu Polovina nije dao novac za obavljen posao, pa je on odlučio da se obračuna s njim i traži mu pare – priča naš izvor iz istrage i nastavlja:

Posvađali se

– Navodno, Rade L. se požalio meštanima da ga je Kosta, dok je krečio kod njega, terorisao. Ispričao je da mu nije dozvoljavao da ima pauzu, niti da ide da jede i pije. Jednom mu je vičući na njega opsovao majku, zbog čega mu je Rade udario šamar. Tada je otišao kući, ali mu je poručio da će u subotu doći po novac. Međutim, došao je u petak između 20 i 22 sata, dok se Polovina spremao za kupanje i večeru. Verovatno su se posvađali, nakon čega je Rade dograbio metalnu šipku i ubio ga, pa potom pobegao.

Meštani Čonoplje kažu da su kobne večeri tražili komšiju Kostu Polovinu, ali da im on nije otvarao vrata.
– Kad ga u subotu ujutru nije bilo, obaveštena je policija, koja je ušla unutra i zatekla unakažen leš. Odmah su počeli da se raspituju po komšiluku i ispituju da li je neko nešto video ili čuo. Zanimljivo je da je u kući ubijenog zatečene upaljene ringla na šporetu i grejalica u kupatilu – kaže izvor.

Devizni penzioner

Kako dodaje, istražitelji su ubrzo došli do zaključka da Rade L. može imati veze s ubistvom, jer su se prethodno posvađali.
– On je u subotu uveče lociran i uhapšen zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo – kaže izvor.

Komšije kažu da je Kosta Polovina godinama radio u Australiji, gde je stekao penziju. Supruga mu je preminula, a navodno je bolesnog sina ostavio u inostranstvu.
– Nije se ni sa kim družio u ulici, bio je nezgodne naravi – kratko su rekle komšije.

Meštani Čonoplje
BILI SU SKLONI ALKOHOLU

Kosta Polovina, kako kažu komšije, ima brata koji živi u Somboru.
– On je došao tu nakon uviđaja, a inače ga nismo viđali, jer nisu bili preterano bliski. Kosta je imao neke podstanare u dvorištu, ali ni oni nisu ništa čuli u petak – kazale su komšije i dodale su da je Kosta bio sklon alkoholu, kao i osumnjičeni Rade.

Podeli ovo: