Bokserski spektakl u Zrenjaninu – ulaz besplatan

Bokserski spektakl u Zrenjaninu uz besplatan ulaz

Ljubitelji boksa u Zrenjaninu videće na delu najbolje boksere Srbije u okviru takmičenja na nacionalnom nivou. Izborni meč za ulazak u reprezentaciju Srbije biće održan 23. decembra 2017. godine.

Kristalna dvorana na Begeju biće poprište borbi za nacionalni dres boks selekcije Srbije. Ljubitelji boksa u Zrenjaninu videće na delu najbolje boksere Srbije u okviru takmičenja na nacionalnom nivou. Izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije biće održan 23. decembra 2017. godine sa početkom u 18 časova u zrenjaninskoj sportskoj lepotici – Kristalnoj dvorani.

Meč pod nazivom „Selektor-Novinari“ u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici selektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje. S druge strane preko selekcije novinara, koju predvode Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, klupski bokseri imaće priliku da upravo oni uđu u nacionalni tim.

Boks spektakl u Zrenjaninu najavili su na konferenciji koja je održana u Gradskoj kući Simo Salapura – pomoćnik gradonačelnika za oblast sport, omladina i turizam, Nenad Borovčanin – predsednik Bokserskog saveza Srbije i Milan Piperski – trener bokserske reprezentacije Srbije.

Jedan od najboljih boksera grada Zrenjanina, koji je upravo u Kristlanoj dvorani pre pet godina odbarnio titulu Sveslovenskog prvaka i nakon toga rekao zbogom takmičarskom boksu, okrenuvši se trenerskom pozivu, Milan Piperski najavio je sjajne mečeve i nešto što će dovesti do novog razvoja ovog plemenitog sporta.

„Svi koji budu želeli da treniraju boks u Zrenjaninu moćiće to da rade besplatno u BK Petrovgrad. Cilj nam je omasovljavanje i novi razvoj ovog sporta koji se u proteklom periodu u velikoj meri izgubio na srpskoj sceni. Boks je uvek prisutan, ali njegova moć i njegova snaga su u poslednjih dve decenije su nestali. Imamo novi plan, novu strategiju kojom ćemo pokušati izaći iz mulja u kome se nalazimo, verujem da smo na dobrom, novom putu sa novim predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom, koji je postavio nove temelje za razvoj boksa u Srbiji. Jedan od razloga zašto će meč „Selektor-Novinari“ biti održan u Zrenjaninu je upravo taj što želimo da boks izađe iz anonime i dobije svoje nove poklonike, a vrata BK Petrovgrad su svim ljubiteljima boksa širom otvorena“ – istakao je trener boks selekcije Srbije Milan Piperski.

Nakon spektakla koji nas očekuje u Zrenjaninu, sledi kratka pauza usled novogodišnjih i Božićnih praznika, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu.

„Mečom u Zrenjaninu vraćamo pravilo koje je važilo u ex Jugoslaviji i zlatnoj eri boksa na ovim prostorima, a to je da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju, istovremeno pružajući mogućnost da se do tog statusa i dođe sopstvenim snagama. Jednostavno, uđeš u ring, pobediš i dobio si priliku da dobiješ status reprezentativca. Nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks u Srbiji. Nakon meča u Zrenjaninu i priprema koje očekuju naše reprezentativce, najpre na Zlatiboru, zatim u Minhenu u nemačkom boks kampu PETKOS BOX PROMOTION čiji je vlasnik naš Aleksandar Petković i koji će ujedno biti sponzor ovih priprema, novu priliku da pokažu svoju snagu i znanje bokseri Srbije imaće na Državnom prvenstvu koje će biti održano u februaru 2018. i koje će biti novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije – zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin na konferenciji u Zrenjaninu.

PAROVI:

Elita (seniori) –

Kategorija do 52 kg: Dušan Janjić vs Nemanja Gavrilović

Kategorija do 69 kg: Petar Stošić – Nikola Živanović

Kategorija do 75 kg: Stefan Panić – Branko Gubaš

Kategorija do 81 kg: Filip Stanković – Saša Milovac

Kategorija do 81 kg: Nikola Stanković – Geard Ajetović

Kategorija do 91 kg: Nikola Vlahović – Marko Docić

Mladi:

Kategorija do 52 kg: Rade Joksimović – Aleksandar Jovanović

Kategorija do 64 kg: Nenad Jovanović – Matija Tijanić

Kategorija do 69 kg: Miloš Obradović – Milan Branković

Kategorija do 69 kg: Zlatko Janjić – Dejan Dašić

Kategorija do 75 kg: Nikola Đuka – Aleksa Mitić

Izvor i foto Novosti

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar