REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE: U Zemunu plivaju DVE DEVOJKE, ali i jedan POLJAK!

Na Adi Ciganliji je sve spremno za Bogojavljensko plivanje u kojem će učestvovati članovi Svebora, Žandarmerije, Vojske Srbije, ali i obični građani * Svi plivači u Zemunu nose bele majice sa natpisom „Verujem u boga i srpstvo“ * Na Zemunski kej je pristigao i patrijarh Irinej, koji se zatim obratio okupljenima, a u litiji su bili i princ od Jugoslavije Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević

Spremni za start na Zemunskom keju

– Svi plivaju na sopstvenu odgovornost i moraju imati obavljen lekarski pregled. Tu je i tročlani žiri, a najbrži će dobiti plašt i krst u trajno vlasništvo – kažu organizatori.

Temperatura na Adi Ciganliji je trenutno osam stepeni, a na tribinama se okupilo nekoliko stotina Beograđana.

Slična situacija je i na Zemunskom keju gde se okupilo više od 200 plivača, ali i ogroman broj publike sa sve decom u prvim redovima.

– Na spisku plivača imamo dve devojke, ali i jednog Poljaka – kažu organizatori.

Na Zemunski kej je pristigao i patrijarh Irinej, koji se zatim obratio okupljenima, a u litiji su bili i princ od Jugoslavije Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

Inače, svi plivači u Zemunu nose bele majice sa natpisom „Verujem u boga i srpstvo“. A među plivačima je i poznati pevač Boban Rajović.

Na drugoj strani, na Adi Ciganliji, pored kadeta Vojne akademije, te gostiju iz Rusije, pristigao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Najbolji među nama će plivati za najveću vrednost, za slobodu i čast – rekao je Vulin.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: