Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće…

Nenadić: Bitno je da budemo zdravi, u Splitu sve je moguće

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić izjavio je da je svestan da ekipu čeka vruća atmosfera u Splitu protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva, ali da šansu za iznenađenje vidi u pritisku protivnika i tome što Srbija uvek odlično igra na otvaranju turnira.

„Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće… Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom na to da dugi niz godina nismo imali značajne uspehe, ali u današnjem sportu je sve moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu“, rekao je Nenadić Tanjugu na tradicionalnom „Danu rukometa“.

Nenadić je glavni pritisak prebacio na Hrvate, verovatno glavne favorite za osvajanje kontinentalnog zlata.

„Igramo balkanski klasik, sigurno je da će biti puna hala, atmosfera i suđenje biće na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija zna da odigra dobro na otvaranju takmičenja“, dodao je Nenadić.

Rukometaš berlinskog Fuhsea otkrio je da je bilo „peckanja“ u klupskoj svlačionici sa trojicom Splićana – Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.

„Već su mi rekli šta me čeka u Splitu… Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo“, kazao je on.

Nenadić je na tradicionalnom „Danu rukometa“ proglašen za najboljeg srpskog igrača 2017. godine, drugi put zaredom.

„Osećam se super, lepo je kada te kolege izaberu i cene. Iza mene je fantastična sezona na klupskom i reprezentativnom nivou, ovo je kruna 2017. godine. Dosta srpskih igrača igra na odličnom nivou u klubovima, ali valjda sam zaslužio ovu nagradu koja je motivacija više pred Evropsko prvenstvo“, zaključio je Nenadić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara, a u A grupi EP su još Island i Švedska.

Izvor RTS 

2 Comments

Ostavite komentar