BEOGRAD: Demokrate neće polupismenog Gangulu za predsednika!

Šest odbora DS u Beogradu uskratilo „polupsimenom plivaču“ Šapiću podršku za kandidaturu na čelnu poziciju u Gradskom odboru

Aleksandar Šapić, Dragan Šutanovac, Dragan Đilas, DS, demokrate, Gradski odbor,

Zagledani u budućnost… Aleksandar Šapić i Dragan Šuntanovac

BEOGRAD – Tajno glasanje će odlučiti.
Od 17 opštinskih odbora Demokratske stranke u Beogradu, odbori na Zvezdari, Vračaru, Savskom vencu, Voždovcu, u Sopotu i Grockoj uskratili su Aleksandru Šapiću podršku za ponovnu kandidaturu za čelnu poziciju u beogradskom odboru.

Izborna trka za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu sve je neizvesnija i pored pritisaka vrha stranke i samog lidera DS Dragana Đilasa. Da podsetimo, Đilas je čak pokušao da potkupi Šuntanovca nudeći mu mesto u Predsedništvu stranke ukoliko izađe iz izborne trke, ali je to Šutanovac odbio.

Tajni izbori

Šapiću, kako kaže naš izvor, glasanje nije išlo naruku ni u drugim odborima.
– Odbor na Zvezdari se čak toliko otrgao kontroli da je pružio podršku Šapićevom protivkandidatu Draganu Šuntanovcu, koji nije ni zatražio njegovu podršku, nego se opredelio da prikuplja potpise za kandidaturu „lokalno“.

U Zemunu i Starom gradu odlučili su da idu „na sigurno“, pa su tamo održane telefonske sednice i najverovatnije su odluke o kandidaturi donete po nalogu s vrha ispričao je izvor iz DS.Naš sagovornik kaže da u Šutanovčevom izbornom štabu očekuju pobedu budući da će se na izborima glasati tajno.

Baza protiv rukovodstva

Šuntanovac, prema njegovim rečima, ima podršku baze, za razliku od Šapića, koji uživa podršku rukovodstva. Inače, izbori za šefa beogradskog odbora biće sprovedeni među članstvom stranke koje plaća članarinu, a to od ukupno 25.000 članova u Beogradu čini njih 17.000.

– Šapić je do sada dobio podršku četiri odbora: u Rakovici, na Čukarici, Starom gradu (posle ponovnog glasanja) i na Novom Beogradu, ali i u njima je podršku dobio tesnom većinom. Primera radi, na Novom Beogradu su od 55 članova za Šapića glasala 24 člana, dok je 20 članova podržalo Šutanovca. Na Voždovcu, gde nisu podržali nijednog kandidata, rezultat je bio gotovo izjednačen: 22 člana su podržala Šapića, a 21 Šuntanovca – kaže naš izvor.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar