BELA CRKVA: Novinaru Stefanu Cvetkoviću opet prete smrću! (VIDEO)

Stefan Cvetković, poznati nezavisni novinar iz Bele Crkve, urednik portala Belocrkvanske novosti i potpredsednik Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS) opet je na meti lokalnih vladajućih kabadahija koji mu po ko zna koji put prete ubistvom, ovog puta iz pištolja Cvetkovićevog kuma koji je pre izvesnog vremena ukraden iz kuće kuma Stefana Cvetkovića!

Ovakav kriminalni scenario moguć je samo u Srbiji i samo u Beloj Crkvi!

Novinar Cvetković već je nekoliko puta bio meta fizičkih napada sa teškim telesnim povredama, žrtva kidnapovanja i važi za jednog od najugroženijih novinara u Srbiji.

Najnovije pretnje smrću zbog istine koju Cvetković plasira u javnost na portalu koji uređuje veoma su ozbiljne i konkretne jer dolaze od jednog od najgorih lokalnih nasilnika iz redova aktuelne vlasti.

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) čiji je Cvetković član i potpredsednik oglasilo se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

„Udruženje onlajn novinara Srbije – UONS najoštrije osuđuje najnovije pretnje smrću novinaru Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve.

Novinar Stefan Cvetković dugogodišnji je urednik portala Belocrkvanske novosti i godinama već izložen je verbalnim i fizičkim napadima lokalnih kabadahija na vlasti o kojima piše istinu na portalu koji uređuje.

Najnoviji napad na Cvetkovića i pretnja likvidacijom iz pištolja koju mu je uputio izvesni lokalni politički moćnik na vlasti i pripadnik vladajuće partije, kulminacija su višegodišnje torture koju ovaj novinar doživljava u svom rodnom gradu.

Apelujemo na vlast, policiju i pravosuđe u Beloj Crkvi da hitno reaguju, da preduzmu sve zakonske mere protiv počinioca krivičnog dela ugrožavanja životne sigurnosti novinara Stefana Cvetkovića i da se obustave dalji napadi predstavnika režima na ovog novinara koji je inače član i potpredsednik Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS).“

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar