Andre Agasi nema sumnju da Novak Đoković može osvoji AO

Agasi: Znate li koliko je teško osvojiti tri seta protiv Novaka?

Andre Agasi nema sumnju da Novak Đoković može osvoji Australijan Open, istakavši još jednom da sa Novakom sarađuje bez finansijske nadoknade.

„Za mene, ne postoji način da ja to drugačije vidim. Jer, neko treba da osvoji tri seta protiv njega, a to je veoma teško uraditi“, jasan je Novakov trener.

Osvajač dvanaest Grend Slem titula, šestostruki osvajač Australijan Opena vratio se na teren posle šestomesečne pauze, da bi posle sjajnog izdanja protiv Amerikanca Donalda Janga na startu, pa zatim preživeo paklene vremenske uslove Melburna i posle preokreta u četiri seta eliminisao i Gaela Monfisa.

Oporavak nije nešto oko čega brinem. Novak je fizičku u izvanrednom stanju i mogućnost oporavka koju poseduje zaista je neverovatna, za razliku od mene kada sam bio igrač. Priroda mu je dala takvo telo, a on ga čini dodatno ‘efikasnim’ tako što ulaže mnogo truda. Granica do koje taj momak može sebe da gura… To je u mojim očima nešto unikatno„, dodao je legendarni Amerikanac, istakavši da je vrućina u stvari bila prednost za njegovog igrača, kao i da ne očekuje da će mu praviti probleme u nastavku.

Osim nove obuće i rukava na desnoj ruci, prvo što je bilo primetno u Srbinovoj igri po povratku jeste promena pokreta servisa.

Ako niste igrali dugo vremena, bilo šta što nije deo vaše igre može predstavljati izazov. Sa novim pokretom prilikom započinjanja poena, u kombinaciji sa pritiskom, velikim mečevima i spomenute pauze – to je bilo pravo vreme da se testira, da se što pre prođe kroz to, a biće samo bolji kako vreme bude odmicalo„.

Novaka u borbi za osminu finala, odnosno drugu nedelju Ozi Opena, očekuje okršaj sa Albertom Ramos-Vinjolasom.

Njihov duel otvara noćni program na Margaret Kort Areni, negde posle sedam časova po lokalnom vremenu ili od devet časova ujutru po srednjoepevropskom.

Kada se vratite na teren, i pored činjenice da je povreda dobrim delom zalečena – ili je barem u toj fazi da pruža minimalnu nelagodnost – određeni mišići nisu bili pod ovakvim naporima po tri, četiri sata uzastopno. Upravo zbog toga je u četvrtak bio odličan dan. Prosto, jer ako se oporavi od svih tih napora, njegovo telo će brže ‘pamtiti’„.

Za kraj, nekadašnji najbolji igrač sveta i osvajač osam titula na četiri najveća turnira još jednom je podvukao da sa Đokovićem sarađuje

Nemam nikakvu ličnu dobit od saradnje s njim, pa čak ni plaćene troškove, da budem u potpunosti iskren. Ukoliko ne mogu da mu pomiognem, spakovaću se i otići. Ali, ako mogu da mu pomognem onda ću to i uraditi. On je znatiželjna duša, neko ko je stalno u poteri za istraživanjem novih stvari kod sebe. On i u ovom delu karijere, posle svega što je postigao, i dalje svakog dana želi da uči i raste, što ja izuzetno poštujem. Opet, potpuno iskreno – ne verujem da sam ja odabrao da budem deo svega ovoga, već verujem da sam ‘izabran’. Takav sam čitavog života, pratim svoje srce i svetlost koja mi ukazuje na puteve u koje bi trebalo da uložim svoju energiju i ja joj veruje„, zaključio je Agasi.

Izvor i foto B92

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar