СНС кренула у процес измене Статута града Београда

Српска напредна странка данас је у Београду почела прикупљање потписа грађана за подршку изменама статута главног града, које ће омогућити децентрализацију градске власти, враћање овлашћења општинама, као и стварање нових општина. Прикупљање потписа почело је у подне на штанду испред ресторана „Вапиано“ у Кнез Михајловој улици.

Председник одборничке групе напредњака у Скупшини града Александар Јовичић најавио је да ће се највиши страначки органи СНС-а ускоро огласити и у вези са променом градске власти у Београду.

Он је замолио за још мало стрпљења када је реч о тој одлуци и навео да ће јавност о свему бити правовремено обавештена.

Јовичић је напоменуо да је Српској напредној странци приоритет да се променама статута грађанима омогући квалитетнији живот и да се општинама врате овлашћења која су им одузета 2008. године.

„Циљ нам је да се убрза процес легализације објеката и издавање грађевинских дозвола“, казао је Јовичић.

Он је напоменуо да се СНС залаже из то да се појединим општинама попут Младеновца и Сопота, врати статус приградских општина, јер је то важно за ефикаснији рад и приближавање локалних самоуправа грађанима.
Према његовим речима, напредњаци желе да се исправи тренутна ситуација у којој општине и за најбаналније ствари траже сагласност града.
Јовичић је казао и да је циљ да се тамо где за то постоје могућности формирају и нове градске општине.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Uxzk6QTWld4]

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar