Zelena stranka u borbi protiv plastičnih kesa

Do 27. novembra u 15 gradova u Srbiji aktivisti Zelene stranke podeliće 15.000 platnenih torbi za kupovinu

Za samo tri dana, u Novom Sadu, Beogradu, Kikindi i Staroj Pazovi, ekološke torbe koje je delila Zelena Stranka preuzelo je preko 5.000 građana. U nastavku akcije, do 27. novembra u još 10 gradova biće podeljeno još 10.000 eko vrećica za kupovinu.

Pored eko torbi, građanima su u okviru akcije smanjenja upotrebe plastičnih kesa, koje zbog masovne upotrebe spadaju među najveće zagađivače životne sredine, deljeni bookmarkeri i eko hemijske olovke.

– Veliki broj građana prepoznao je značaj akcije. Trudićemo se da u narednih mesec dana posetimo svako mesto u Srbiji. Zelena stranka će i ubuduće pokretati i organizovati akcije koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta životne sredine i onog što ostavljamo našoj deci u nasleđe – istakao je mr Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

Zelena stranka je, u okviru akcije smanjenja upotrebe plastičnih kesa, gostovala na Sajmu knjiga na štandu dnevnog lista Danas. Svojevrsno učešće u akciji uzele su i brojne poznate ličnosti iz javnog života.

Do 27. novembra aktivisti Zelene stranke deliće platnene vrećice u Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Arilju, Ivanjici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Rumi, Kikindi, u beogradskim opštinama Palilula, Zvezdara, Čukarica, Zemun, Obrenovac i na Novom Beogradu.

– Ovo je samo jedna u nizu akcija koje Zelena stranka sprovodi u više gradova u Srbiji, a u cilju smanjenja upotrebe plastičnih kesa za kupovinu. Podsećam da je za razgradnju jedne plastične kese potreban ceo milenijum. Mislimo o tome – kaže Čabradi.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar