Zelena stranka: Raspušten zemunski odbor Zelene stranke

Zemunski odbor Zelene stranke zvanično je suspendovan.

Zemunski odbor, kao ni odbornica izabrana na listi Zelene stranke, koja je već ranije isključena iz Zelene stranke, nisu poštovali odluke stranke. Zbog toga je, kako se kaže u zvaničnoj odluci Izvršnog odbora Zelene stranke, na osnovu člana 35. stav 1. tačka 7. Statuta Zelene stranke, kojim je propisano da Izvršni odbor učestvuje u formiranju i ostvarivanju politike stranke i suspenduje rad odbora stranke u slučaju problema u njihovom radu, donesena Odluka o suspendovanju rada Opštinskog odbora Zelene stranke Zemun i prestanku funkcija svim izabranim organima i telima pomenutog odbora.

Ova odluka donesena je zbog neizvršavanja osnovnih zadataka od strane funkcionera odbora, kao i neaktivnosti odbora. Opštinski odbor Zemun nije izvršavao odluke dobijene od strane Predsedništva stranke, među kojima je i osnovno ažuriranje baze podataka, obaveštavanje članova o aktivnostima, kao i održavanje sastanaka sa članovima zainteresovanim za aktivnosti stranke. Pored toga, funkcioneri Opštinskog odbora Zemun nisu učestvovali na redovnim sastancima stranke, kao ni u osnovnom radu Zelene stranke i time su doprineli lošem ugledu stranke na teritoriji Opštine Zemun.

Novi Opštinski odbor Zelene stranke Zemun biće formiran nakon odluke predsednika stranke o imenovanju poverenika za osnivanje tog odbora.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar