Zelena stranka poklanja 15 000 platnenih vreća za namirnice!

Zelena stranka počinje akciju podele 15 000 platnenih, ekoloških vreća za kupovinu.

Akcija počinje u Novom Sadu, ugao Zmaj Jovine ulice i Katoličke porte, u petak, 26. oktobra, sa početkom u 11h i trajaće mesec dana.

Pored Novog Sada, akcija će se održati u još 16 gradova i opština Srbije. Aktivisti Zelene stranke deliće platnene vreće u Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Arilju, Ivanjici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Rumi, Kikindi, u beogradskim opštinama Palilula, Zvezdara, Čukarica, Zemun, Obrenovac i Novi Beograd.

Krajnji cilj akcije jeste ograničavanje upotrebe plastičnih kesa, koje su najčešći uzrok zagađenja životne sredine, pre svega zbog preterane upotrebe. Gotovo bez izuzetka, plastične kese se bacaju u otpad posle upotrebe. Njima su zasuti gradovi i naselja – ulice, parkovi, putevi. Razmere nebrige vidljive su svuda oko nas, dok je njihova razgradnja najštetnija i najdugovečnija po životnu sredinu..

Zelena stranka podseća da je za razgradnju jedne plastične kese potreban ceo milenijum. Mislimo o tome!

Tokom akcije Zelena stranka će edukovati građane da prilikom kupovine koriste cegere i kese napravljene od ekoloških materijala. To je jedan od prvih koraka očuvanja i ozdravljenja sredine u kojoj živimo, i u kojoj će živeti naša deca.

Pozivamo sve zainteresovane da se priključe našoj akciji da očuvamo naše zdravlje i našu planetu, kako zbog nas samih, tako i zbog naše dece koja treba da nastave da vode brigu o našoj životnoj sredini i našoj planeti!

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar