Srpska ili Vučićeva desnica: Miša Vacić napravio novu partiju!

Posle DSS-a, Dveri i Zavetnika, političko nebo dobilo je još jednu stranku nacionalno-konzervativne orijentacije – Srpsku desnicu, sa Mišom Vacićem na čelu, bivšim savetnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koga su podržale i estradne ličnosti: pevač Marko Bulat i voditelj Lav Pajkić

Prvi kongres ove stranke održan je u svečanoj sali opštine Zemun, gde je izabrano novo rukovodstvo i doneta odluka da Srpska desnica učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu. Kongresu je prisustvovalo 150 delegata, čiji su predstavnici jednoglasno doneli odluku da za predsednika Srpske desnice bude izabran Miša Vacić.

Zanimljivo da su se među gostima na ovoj svečanosti našli Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora SNS, Branislav Puhalo, šef obezbeđenja generala Ratka Mladića, vojvoda Branislav Gavrilović Brne, ratni komandant Sarajevskog četničkog korpusa Savo Derikonja, kao i pevač Marko Bulat.

Jedan od osnivača je i Lav Pajkić, sin književnice Isidore Bjelice i voditelj emisije “Kontravizija”. Predsednik Srpske desnice Miša Vacić istakao je da se ideja o formiranju ove stranke rodila u oktobru.

– Mi se nismo okupili da bismo trgovali, već da pomognemo i Srbiji i njenim institucijama kako oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije, tako i oko svega što je važno za opstanak srpskog naroda. Zato ću u ime Srpske desnice još jednom istaći da podržavamo inicijativu Aleksandra Vučića o otvaranju dijaloga po pitanju statusa Kosova i Metohije i da očekujemo poziv za aktivno učešće u dijalogu – rekao je Vacić.

Bojan Klačar iz CESID-a ističe da desnici rezultat na izborima nije u prvom planu.

– Žele da pojedince poput Miše Vacića ponovo učine vidljivim, pošalju političke poruke i pomrse račune drugim strankama slične desničarske orijentacije, pre svih DSS-u i Dverima – objašnjava Klačar.

Vacićev blam na TV

Prvi osnovni sud je pre tri godine osudio na uslovnu kaznu od godinu dana portparola Pokreta “1389” Mišu Vacića zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Vacić je u žižu dospeo i krajem 2016, kada se saznalo da radi kao savetnik Marka Đurića, koji je uporno danima to negirao. Otkaz je dobio nakon nesnalaženja pred kamerama u jednom od TV intervjua.

Be the first to comment

Ostavite komentar