Sergej Trifunović rasturio PSG: Čak 10 čelnika napušta pokret zbog Sergeja!

Dolaskom Trifunovića na čelo pokreta, u PSG je nastalo potpuno rasulo, a svedok toga je i dojučerašnji član Predsedništva Zoran Vuletić, koji tvrdi da je “u Pokretu slobodnih građana poražena politika za koju se zalagao i koja je bila temelj za stvaranje moderne evropske Srbije”.

Sergej Trifunović, kontroverzni glumac i novoizabrani lider PSG, odmah po dolasku na novu funkciju uspeo je da uradi ono što nije pošlo za rukom ni Saši Jankoviću, a to je da potpuno uništi taj pokret!

Podsetimo, Janković je nedavno objavio da napušta pokret i odlazi iz politike, mada nije nemoguće da je to samo privremena odluka.

Dolaskom Trifunovića na čelo pokreta, u PSG je nastalo potpuno rasulo, a svedok toga je i dojučerašnji član Predsedništva Zoran Vuletić, koji tvrdi da je “u Pokretu slobodnih građana poražena politika za koju se zalagao i koja je bila temelj za stvaranje moderne evropske Srbije”.

– Nažalost, juče je prevagnuo stav da su nam jasni politički stavovi nebitni i da je dovoljno što jače opsovati Vučića i time tražiti podršku građana. Zato sam se iščlanio iz PSG – kaže Zoran Vuletić, dojučerašnji član Predsedništva PSG.

On dodaje da je na skupštini većina izabrala predsednika političke organizacije PSG kao da bira glavnog glumca u Nušićevoj predstavi.

Prema rečima Vuletića, pored njega, iz Predsedništva će, u narednih par dana, otići i Rade Veljanovski, Miloš Marković, Snežana Tasov, Jene Maglai, Radomir Đinić, Zoran Hamović, kao i Radomir Đunić i protivkandidat Trifunoviću na izborima, Aleksandar Olenik.

– Ostavke će dati i gotovo svi važni ljudi u novobeogradskom odboru PSG, a očekujem da će takođe otići i voždovački, zvezdarski, rakovički, kao i zemunski odbor. Jedino što vredi u organizacionom smislu, ostaje palilulski odbor – zaključuje Zoran Vuletić.

Trifunović je na izborima u subotu dobio 60 odsto glasova, a nakon glasanja je rekao da je pred Pokretom dosta posla i da ih čeka timski rad.

– Ja sam sada upravnik firme u stečaju. Moramo da menjamo klimu i način na koji razmišljamo. Čeka nas timski rad, a za moju kandidaturu prevagnulo je ime pokreta jer želim da osvestim sve da budu slobodni građani. Šalićemo se, zato imate glumca, treba neka budala da vas uveseljava. Radujem se poslu i svašta možemo, i mnogo više nego što pretpostavljamo – rekao je Trifunović.

Pokret slobodnih građana osnovan je u maju 2017. godine, nakon što je Saša Janković, kao kandidat Grupe gradana “Za Srbiju bez straha”, na predsedničkim izborima osvojio 16 odsto glasova.

Janković je tada izabran za predsednika Pokreta.

Ubrzo nakon izbora, Jankovića su počeli da napuštaju ključni saradnici, među njima i potpisnici Apela 100 javnih licnosti, koji su uoči izbora od njega tražili da s kandiduje, a optuživali su ga za autoritarnost i pragmatizam.

Ostavite komentar

Translate »
%d bloggers like this: